Az ételtrendek

Azzal mindenki tisztában van, hogy nemcsak hogy gombamód nőnek ezek a büfék, de a szemléletük is megváltozott. A legújabb trendek ugyanis a minőségi street food készítését hangsúlyozzák. Ezért bármilyen ételt is szeretnénk árulni, érdemes odafigyelni a magas minőségre.

Magyarországon a három legnépszerűbb street food még mindig a pizza, a hamburger és a gyros. Azonban az ételek esetében is változás állt be az elmúlt években. Ugyanis egyre többen vannak azok, akik minden ételből kizárólag a jó minőségű és autentikus, esetleg fantáziadúsan újragondolt verziót fogyasztják.

A hamburgerek esetében például a száz százalékban marhahúsból készült húspogácsa, a házi készítésű pufi és a jó minőségű zöldségek ma már a legfontosabb szempontnak számítanak. A kreatívan kikísérletezett házi szószok, az ötletes kompozíciók pedig abban segíthetnek, hogy kiemelkedjünk a tömegből. 

A pizzáknál egyaránt divatos a klasszikus olasz és a vastag tésztás amerikai fajta is. Az olasz pizzánál egyszerű, de finom paradicsomos öntetet, kevés, de minőségi feltétet és mozzarella sajtot érdemes használni. 

A gyrosok között is egyre népszerűbbek azok, melyek a görögországi nyaralás élményét, a letisztult és természetes ízek emlékét felidéző autentikus recept alapján készültek. Sok tzatziki, paradicsom és káposzta fér meg a hús mellett az ilyen ételeknél.

Milyen felszerelést tartsunk?

Az étlap összeállítása nem egyszerű feladat. Nem szabad túlgondolni a kínálatot, és az egyes fogásokat, az egyszerűség és az ötletesség a fontos. Érdemes vega vagy vegán, valamint mentes ételeket is tartanunk, esetleg ilyen variációban is árulni az eredeti ételeket vagy azok egy részét. 

Persze mindez azon is múlik, hogy hol szeretnénk büfét nyitni, milyen célközönségnek szánjuk az ételeket. 

Felmerül az a kérdés is, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk, illetve például mibe csomagoljuk majd az elviteles ételeket?

Szerencsére külön elviteles ételek csomagolására gyártott csomagolóanyagokat forgalmazó üzletek és webáruházak is léteznek. Ilyen helyen tudunk vásárolni hamburger csomagolására alkalmas összecsukható dobozt. Papírból és lebomló keményítőből, de műanyagból készülteket is találunk. 

Persze papír pizzásdobozt is vásárolhatunk, többféle méretben. A Hunpohár Webáruház kínálatában ragasztószalagot is találunk, mely segíthet a csomagolásban, nem csak ételek esetében.

Éppen ezért érdemes átgondolni és összeszedni, hogy mit miben szeretnénk kínálni, szállítani. Különböző elviteles dobozok és fedeles poharak, salátás- és levesestálak, lebomló csomagolóanyagok találhatóak a kínálatban. A méretet, a kínált ételek állagát és egyéb jellemzőit is vegyük figyelembe.