A végső árat számos dolog befolyásolja, ebben a cikkben pedig eláruljuk, hogy milyen szempontokat érdemes még figyelembe venni.

Ablakot a házhoz

Akár új ház építéséről van szó, akár egy használatban lévő lakásról, mindkettő esetében érvényes, hogy az épülethez választjuk az ablakot és nem fordítva. Mivel lényegében a beton-, tégla- vagy passzívházak esetében akár vályog fogja befogadni az ablakot, fontos, hogy szerkezetileg is illeszkedjenek egymáshoz, ne csak külsőleg. Az már nagy előrelépés, ha tudja, hogy fából vagy műanyagból készült nyílászárót szeretne. Ezzel a lépéssel már egy kicsit közelebb került a bekerülési költség meghatározásába, ami még elég széles tartományt takar, de tovább szűkítjük a kört.

Funkciók

Az ablakoknak több funkciójuk is van, nem csak az, hogy ki lehessen nyitni őket. A leggyakoribb ok, amiért ablakcserére kerül sor, a nem megfelelő hőszigetelés. A jó nyílászáró útját állja a kinti hőmérsékletnek, télen bent tartja a szobában a meleget, nyáron pedig kint. Előnyös, ha jó hangszigetelő is, hiszen egy forgalmas utca vagy egy játszótér mellett lehetetlen másképp a kiadós pihenés. Nézzen körül az RS Ablak műanyag nyílászáró kínálatában, és válassza ki az igényeinek megfelelő terméket.

Merre nyíljon?

Gondolja át, hogy az eddig használt ablaka hogyan nyílt, csak nyitni lehetett-e, jobb lett volna-e, ha másképp is tudott volna szellőztetni? Szükséges-e Önnek, hogy teljesen nyitható legyen, vagy csak bukó állapotban használná? Esetleg a fürdőben elég lenne a bukó ablak, a lakás többi részében pedig mindenhogy nyitható legyen? A nyitási irányok és az ablakméretek megadása még pontosabb képet adnak a végleges árról.

Méret

A pontos méret megállapítását érdemes szakemberre bízni. Ez ugyanis egy nagyon sarkalatos pont ablakcsere esetén. Könnyen rosszul mérhetünk, mert nem ismerjük az ablak tulajdonságát. Ha szabványméretű volt a korábbi ablak, akkor jó eséllyel talál akár raktárkészletről is műanyag ablakot. Ezzel valamivel csökkentheti a kiadást, viszont az egyedileg gyártott nyílászáró garantáltan jobb minőségű és időtállóbb. Mivel ez a befektetés hosszú távra szól, érdemes átgondolni, hogy mennyire szükséges megnyirbálni a büdzsét. 

A munkálatokat olyan mesterre bízza, aki már rendelkezik tapasztalattal, segítségére van a felmerülő kérdésekben, és garanciát vállal. A műanyag nyílászárókat forgalmazó RS Ablak az ország egész területén végez beépítést, csatlakozzon Ön is az elégedett ügyfelek táborához!


Otthon