Az alábbiakban igyekszünk bemutatni néhány olyan szempontot, amiért mindenképpen érdemes klímaberendezést telepíteni.

A klíma előnyei

A legtöbben, akik Komfort Plus-nál kapható klíma vásárlásán törik a fejüket, azért döntenének a beruházás mellett, mert szeretnének védekezni a kánikula ellen a forró nyári hónapokban. Ez egészségügyi szempontból is fontos lehet, főleg szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, de pusztán kényelmi szempontból is remek döntés.

A klímaberendezések működés közben segítenek csökkenteni a páratartalmat a lakásban. Ez különösen hasznos lehet a penészesedés megelőzése szempontjából.

Sok modern klímaberendezés rendelkezik fűtő funkcióval, így a tavaszi és az őszi hónapokban is használhatjuk őket. Ez lehetőséget nyújt az energiaköltségek csökkentésére, mivel egy eszközzel mind a hűtést, mind a fűtést megoldhatjuk.

A klímaberendezés segít fenntartani az alváshoz ideális körülményeket. A megfelelő hőmérséklet és páratartalom javítja az alvásminőséget, és segít elkerülni az éjszakai izzadást vagy fázást.

A klíma tisztítja és szűri a levegőt, eltávolítva a szennyeződéseket és az allergiát okozó részecskéket, mint például a pollent a levegőből, így javítva a beltéri levegő minőségét.

Mely helyiségekbe szereljünk klímát?

A nappali a leggyakrabban választott helyiség a beltéri klímaegység telepítésére, mivel itt tartózkodunk a legtöbbet, és az itteni hűtés vagy fűtés segít leginkább a komfortérzet növelésében.

A hálószobában is hasznos lehet klímaberendezést telepíteni, különösen, ha a meleg éjszakák miatt nehezen alszik el valaki. Ide érdemes olyan beltéri egységet választani, amely csendes üzemmóddal is rendelkezik.

Ha otthon dolgozol, vagy van egy olyan helyiség, ahol sok időt töltesz számítógépes munkával, akkor klímaberendezést telepíthetsz ide is, hogy kényelmesebbé tedd a munkavégzést.

Fűtés klímával

A klímaberendezés hatékonyan használható fűtésre is, különösen akkor, ha enyhe téli időjárási viszonyok vannak.

Ha fűtésre is akarod használni a klímát, mindenképpen válassz egy inverterrel szerelt modellt, ami nagyban növeli az energiahatékonyságot. Jelen pillanatban Magyarország nagyobb részén, a téli hónapokban a hagyományos fűtési rendszerre vagy direkt fűtésre fejlesztett hőszivattyúra lehet szükség. 

Összességében egy jól megválasztott klímaberendezés telepítése többféle előnyt is nyújthat, beleértve a kényelmet, az egészségügyi szempontokat és az energiahatékonyságot is.

Okos tervezéssel, a megfelelő modell megválasztásával hatékonyan használható mind hűtésre, mind fűtésre, főleg az enyhébb, átmeneti időszakokban.


Otthon