Manapság nagyon divatos a többlépéses hajápolás: peeling, maszk, szérum, lemosható hajvégápoló, stb. Mindent megtalálhatunk, csak keresnünk kell! A sampon és a balzsam általánosan elterjedt és elismert, a többi kozmetikum funkcióival azonban nincs mindenki tisztában… 

Kezdjük az elején: a sampon feladata a szennyeződések és a faggyú eltávolítása, ezért mindig tartalmaz felületaktív anyagot, bizonyos oldószereket. A zsír 90%-át képes eltávolítani, amivel károsíthatja is a kutikulát… Ezért szükséges balzsamot használni, hiszen ellenáll a károsodásoknak: egy védőréteget képez a haj felületén, megvéd a külső agresszív hatásoktól, kisimítja és megkönnyíti a haj fésülését. 

A maszkok ugyanezt teszik. Viszont összetételük gazdagabb, illetve sokkal több típus elérhető belőle. Minden a bennük található komponensektől függ: az agyag alapúakat például a fejbőr tisztítására tervezték; az aminosavakkal, olajokkal és szilikonokkal ellátott maszkokat pedig a haj hidratálására, simítására. A világszerte elismert magyar származású Kallos maszkjai közül mutatunk be néhányat:

Hajmosás előtti intenzív ápoló hajpakolás

Az avokádó tartalmú maszk hihetetlenül simává és ragyogóvá teszi a fürtöket. Védelmet nyújt a szárazságtól, nem nehezíti le és teszi zsírossá, mint általában azok a termékek, amelyek nem igényelnek öblítést. 

Samponozás előtt kell alkalmazni nedves hajra, majd 10-20 perc múlva leöblíteni.

Regeneráló hajpakolás méz kivonattal

A kellemesen vastag állagú termék gyorsan lép működésbe, tökéletesen öblít anélkül, hogy leterhelné a szálakat. Fő komponense a méz, ami hatékonyan javítja a sérült területeket, helyreállítja a fürtök csodálatos simaságát és puhaságát. A maszk mélyen táplálja, hidratálja a hajat, a rakoncátlan szálakat pedig szétválasztja, megkönnyítve a fésülést. A méz emellett erősíti a hajhagymákat és serkenti a hajnövekedést. 

Nedves, tiszta hajra használandó, néhány perc után öblítsük le.

Vitalizáló hajpakolás narancs olajjal

Ideális univerzális megoldás, ha gyors regenerálásra, táplálásra és hidratálásra van szükség. A professzionális eszköz minden hajtípusra, köztük a nagyon sérült haj revitalizálására. 

Samponozás után vigyük fel törölközőszáraz hajra, majd 5 perc múlva távolítsuk el.

Hajpakoló krém keratinnal és tejproteinnel

A híres magyar márka készítménye hatékonyan távolítja el a káros külső hatások eredményeit és megakadályozza, hogy a hajszerkezet sérüljön. A keratin kitölti a “megsebesült” területeket, ami selymes és egészséges frizurát eredményez. Az év bármely szakaszában elbűvölő szépséget eredményez.

Törölközőszáraz hajra alkalmazzuk hajmosás után, 5 perc után pedig öblítsük le.

A Makeup felhívja a figyelmet, hogy a hajmaszk kiválasztása gondos odafigyelést igényel, hiszen a haj igényei, típusa és még számos más tényező befolyásolhatja a kozmetikum eredményességét.