Fa: A fa az egyik legelterjedtebb anyag a modern ágyak készítéséhez. Sokféle faanyagot használnak, például tölgy, juhar, diófa, bükk, égerfa stb. A faanyagok különböző mintákkal és textúrákkal rendelkeznek, így nagy választék áll rendelkezésre a különböző stílusokhoz.

- Fém: A fém ágyak modern és minimál stílust képviselnek. A leggyakrabban használt fémek közé tartozik az alumínium, acél, rozsdamentes acél és az öntöttvas. A fém ágyak könnyűek és tartósak, és a modern belső térbe jól illeszkednek.

- Bőr: A bőr ágyak a luxus és elegancia megtestesítői. A legtöbb bőr ágyat valódi bőr vagy műbőr anyagból készítik. A bőr ágyak általában sötét színekkel rendelkeznek, de a modern stílusban elérhetők a világosabb színek és textúrák is.

- Textil: A textil ágyak anyaga általában a pamut, a gyapjú, a len vagy a mikroszálas anyagok. A textil ágyak széles színválasztékban érhetők el, és könnyen illeszthetők a különböző belső terekhez.

Ezen anyagok kombinálásával, vagy akár az anyagok és a formák egyediségének kombinációjával a gyártók számos modern ágyat kínálnak a vásárlóknak.

Ha valaki allergiás, milyen ágyat célszerű választania?

Ha valaki allergiás, akkor érdemes olyan ágyat választania, amely minimalizálja az allergiás reakciók kockázatát. Az alábbiakban néhány olyan ágyat sorolok fel, amelyek segíthetnek az allergia tüneteinek enyhítésében:

- Antiallergén ágybetét: Az antiallergén ágybetét egy olyan vékony réteg, amelyet a matrac és a lepedő közé helyeznek. Ez az ágybetét megakadályozza az ágyatkák, az atkák ürüléke és az egyéb allergének felhalmozódását a matracban.

- Hipoallergén matrac: A hipoallergén matrac olyan matrac, amelyet speciális anyagokból készítenek, hogy minimalizálják az allergén felhalmozódását a matracban. Ezek az anyagok nem csak az atkákat, hanem az egyéb allergéneket is távol tartják.

- Memóriahab matrac: A memóriahab matrac az allergiások számára is ideális választás lehet. Ezek a matracok nem csak hipoallergén tulajdonságokkal rendelkeznek, hanem kiválóan alkalmazkodnak a test formájához, és segítenek megakadályozni a nyomáspontok kialakulását, amelyek az allergiás reakciókat súlyosbíthatják.

- Párnák: Az allergiásoknak olyan párnát kell választaniuk, amelyek hipoallergén tulajdonságokkal rendelkeznek, például párnák, amelyeket a poliésztertől mentes töltőanyagokkal készítenek.

- Ágykeret: Az ágykeretet is érdemes hipoallergén anyagokból készíteni, például fából, mivel a fém ágykeretek allergének felhalmozódásához vezethetnek.

Az allergiások számára fontos, hogy az ágyat rendszeresen tisztítsák és szellőztessék, és az ágyneműt legalább hetente egyszer cseréljék le, hogy minimalizálják az allergiás reakciók kockázatát.


Otthon