Többféle burkolóeszköz alkalmazása is szükségessé válhat attól függően, hogy pontosan milyen célra kívánjuk használni őket. A burkoláshoz hozzátartozik többek között a glettelés, a fugázás, a vakolás, sőt, még az elemek vágása is. Az egyes feladatokhoz pedig speciális kialakítással rendelkező munkaeszközöket kell használnunk. 

Ha még nem tudod, hol tudod beszerezni őket, akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház burkolószerszám kínálatát. Itt minden alapvető szerszámot megtalálsz, ami a gyors és igényes munkához kell. Ha pedig érdekel, hogy milyen eszközök közül tudsz választani és mire kell figyelned vásárláskor, akkor ez a cikk neked szól. 

Fogazott glettelő, fugasimító és más szerszámok

A burkolószerszámok közül az egyik legfontosabb nem más, mint a fogazott glettelő. Ezzel fogjuk a ragasztót felhordani a falfelületre. Minden esetben meg kell vizsgálnunk a felületet és azt is, hogy milyen típusú burkolólappal fogunk dolgozni. Pl. vastagabb lapoknál/nagyobb méretű lapoknál érdemes a nagyobb fogazású glettvasat választani, míg a kisebb méretűeknél a kisebb fogazásút.

Ha csempelapokkal burkoljuk a falat vagy a padlót, akkor azokat megfelelő távolságban kell elhelyezni egymástól. Nagyon fontos, hogy minimális hézagot hagyjunk közöttük, amit aztán ki kell töltenünk fugával. Ezt a feladatot a fugasimítóval tudjuk elvégezni, a felesleg letörléséhez pedig jó, ha a szivacsos simító is kéznél van. 

Egyéb fontos munkaeszközök, amikre szükséged lehet

Az anyagok felvitelére és alapos eldolgozására szolgáló szerszámok mellett más eszközök használatára is szükség van. A mérőszerszámokkal ki tudod mérni az elemek közötti távolságokat, a jelölőszerszámokkal pedig meg tudod rajzolni a helyüket. Ezek nélkül legfeljebb vaktában tudnál dolgozni.

Mivel burkolás közben előbb vagy utóbb azzal szembesülsz, hogy a lapokat darabolni kell, így a vágószerszámokat is érdemes beszerezned. Azokról az eszközökről sem szabad megfeledkezned, amik az anyagok kikeverésére, tárolására szolgálnak.

Mire kell figyelni a szerszámok beszerzésekor?

Bármilyen munkát is végzel, nem kérdés, hogy időtálló végeredményt szeretnél elérni. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha magas minőségű munkaeszközökkel dolgozol. Többek között azt is szem előtt kell tartanod, hogy az adott szerszámmal mennyire kényelmesen tudod elvégezni a feladataidat. Ha például nem komfortos a fogása, az nagymértékben hátráltathatja a munkádat.

A burkolást csak akkor tudod gyorsan és eredményesen elvégezni, ha a megfelelő kialakítású szerszámokat használod. Közéjük tartozik például a fogazott glettelő, a fugasimító, de sok más munkaeszköz közül is választhatsz. A lényeg, hogy mindig megbízható cégtől vásárold meg őket, ahol 100%-os garanciát vállalnak a minőségre.


Munka