Az Ingenico, a fizetésforgalmi megoldások globális piacvezető vállalata és a Binance kriptotőzsde cég által indított új kísérleti program lehetővé teszi a Binance Pay-en keresztül történő bolti kriptofizetést. 

Kezdetben a kereskedők fizetése kriptovalutában történik, 2023 második negyedévében azonban béta tesztelésre kerül az a kripto-fiat megoldás is, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy fiat fizetéseket kapjanak.

A program egyelőre Franciaországban, a vendéglátásban és a kiskereskedelmi szektorban működő két vállalkozással, a Le Carlie-val és Miss Opérá-val indul. A későbbiekben a szolgáltatást azokban az európai országokban tervezik bevezetni, ahol a Binance már rendelkezik a működéshez szükséges hatósági engedélyekkel (Olaszország, Litvánia, Spanyolország, Ciprus, Lengyelország és Svédország).

Jelenleg a bolti kriptovaluta fizetési megoldások többsége további eszközt vagy a kereskedő általi integrációt igényel, míg az Ingenico és a Binance szolgáltatása egy „all-in-one” megoldást tesz elérhetővé a kereskedők számára.

A Binance Pay először az Ingenico Payment Platform-as-a-Service (PPaaS) ökoszisztémáján lesz elérhető. Azok a kiskereskedők, akiknek fizetési szolgáltatói kapcsolódnak az Ingenico PPaaS-hez, gyorsan feldolgozhatják az ügyfelek bolti fizetéseit a Binance kriptotárca segítségével.

Az Ingenico, a globális fizetési megoldások szolgáltatója a világ egyik legnagyobb fizetési terminál-hálózatával rendelkezik. Piaci dominanciája Franciaországban és Európa nagy részén ideális partnerré teszi a Binance számára.


Pénzügy