Az ekitoekszerek.hu gyöngyékszereinek puha csillogása és selymes tapintása kényelmet és eleganciát idéz, amelyek manapság a kisvárosi piknikektől a nagyvárosi esküvőkig bárhol megjelennek.

Mi a különbség a tenyésztett és a természetes gyöngy között?

A kérdés megválaszolásához fontos megérteni, hogyan keletkezik ez a szerves drágakő. Mind a tenyésztett, mind a természetes gyöngyöket a gyöngytermő osztriga állítja elő édes vagy sós vízben. Amikor egy külső irritáló anyag, például egy homokszem vagy egy parazita bejut az osztrigába, az állat úgy védekezik, hogy nyugtató anyagot, úgynevezett gyöngyházat bocsát ki, hogy bevonja a betolakodót. Az osztriga védekező mechanizmusa végül egy természetes gyöngyöt hoz létre. A sokkal nehezebb rész az, hogy megtaláljuk azokat a drágaköveket, amelyek színükben, csillogásukban, alakjukban, méretükben és felületi minőségükben tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

A tenyésztett gyöngyök viszont emberi közreműködéssel jönnek létre. A gazdák egy kis szövetdarabot helyeznek be irritáló anyagként, hogy ösztönözzék a gyöngy növekedését.

E megkülönböztetés miatt a természetes gyöngyökért általában sokkal magasabb árat kérnek. Sőt egy azonos méretű és minőségű természetes gyöngy ritkasága miatt akár százszor drágább is lehet. Fontos megjegyezni, hogy a mai piacon szinte minden gyöngyékszer tenyésztett gyöngyből készül. 

Hogyan viseljük a gyöngyékszereket?

Valójában nincs rossz módja a viselésüknek. A gyöngy karkötő éppúgy passzol a farmerhez, mint a báli ruhához, és ugyanaz a gyöngysor, amely lehet egy villásreggelire szánt outfit visszafogott ékessége, egy elbűvölő kis fekete ruhát is remekül ki tud emelni. 

Merítsünk ihletet a történelemből!

A divatikon Coco Chanel nagy feltűnést keltett az 1930-as években extravagáns gyöngynyakláncaival. Idézzük meg az ő időtlen megjelenését réteges fehér gyöngysorokkal, vagy adjunk a stílusunknak egy modern csavart merész tahiti gyöngyökkel!

Legyen mindennapi

Illesszük be a gyöngyöket a mindennapi divatba olyan darabokkal, mint a finom gyöngysorok és a karkötők, amelyeket munkába vagy a vásárlás során nyugodtan viselhetünk!

Nyilatkozattétel

Emeljük piedesztálra a gyöngyeinket egy esküvőn kalandos medál nyakláncokkal, többrétegű gyöngykarkötőkkel vagy szemet gyönyörködtető fülbevalókkal.

Összegezve a dolgokat

A gyémántok ugyan nagyszerűek, de a viselésük folyamán mindenki inkább a drágakőre koncentrál és nem ránk. A gyöngyök esetében azonban a hangsúly valóban rajtunk lesz, mivel igazodnak az életstílusunkhoz. 

Ha el akarjuk rejteni a világ elől, hogy csupán a különleges alkalmakkor viseljük őket, akkor hajrá. De az sincsen kizárva, hogy kicsit kísérletezzünk, és további módokat találjunk arra, hogy a mindennapi öltözékünk részévé tegyük őket.