A zsaluzia 

A családi ház tervezés során célszerű már az elején kigondolni az árnyékolás módját. A kulcsrakészház.hu szakemberei ismerik a legújabb megoldásokat ezen a téren is, és segítségünkre lesznek a választásban.

A fent említett kevésbé elterjedt árnyékoló nem más, mint a zsaluzia. A lakásba bejutó fény mennyiségének pontos szabályozására szolgál, szükség esetén szűri is azt. A redőnyökhöz képest annyiban jobb, hogy a napfény bejutását meghatározott módon tudja szabályozni, elérve ezzel majdnem a teljes sötétséget. 

Árnyékol, de szigetel is

A zsaluzia megfelelő választás a kifinomult árnyékolás miatt, de plusz szigetelést is kínál. Nyáron megakadályozza, hogy a hőség bejusson a lakásba, ezáltal akár tíz fokkal is csökkenhet a belső tér hőmérséklete, kevesebb légkondicionálásra lesz szükség. Télen pedig ez a fajta redőny további szigetelést biztosít az ablakok számára, segítve az otthon melegen tartását és csökkentve a fűtésszámlát. 

Ön döntheti el, hogy mennyi fényt enged be

A kültéri árnyékolástechnikai rendszerek közül talán az egyetlen, amely - hála a forgatható lamelláknak - pontos fényszabályozást tud biztosítani. Mi szabályozzuk az otthonunkba bejutó fény mennyiségét, és bár nem tud teljes sötétséget biztosítani, mint egy hagyományos redőny, de elegendő sötétséget nyújt ahhoz, hogy nyugodt éjszakai alvásban, délutáni pihenésben legyen részünk. 

Nem hangos

A redőnyök aprólékos összeszerelésének és gumírozott szerkezetének köszönhetően mozgás közben szinte teljesen hangtalanok, még nagy szélben is. A motorral rendelkezők esetében pedig beltéri vezérlők segítségével, nagyobb hanghatások nélkül szabályozhatjuk a bejutó fény mennyiségét, kényelmesen, akár a fotelből.

Hosszú távra tervezett

A redőnyöket úgy tervezték meg, hogy tartósak legyenek. Sőt, megőrizhetjük velük a nyílászárók élettartamát is, hiszen a zsaluzia felszerelésével távol tartjuk a nedvességet, a port és nincsenek kitéve közvetlen napsugárzásnak sem az ablakok. 

Egyéb előnyök, amik a zsaluzia mellett szólnak

A robusztus kialakítás megnehezíti a betörők számára az ablakon keresztüli behatolást. A zsaluzia jó választás a legtöbb épülethez, legyen az modern vagy régi, mivel többféle kialakításban is kapható, kerettel együtt beépítve egyáltalán nem hivalkodó. 

Ez az árnyékoló nagyszerű választás modern otthonokba. Kiváló fényszabályozást, szigetelést biztosít, miközben szép is. Ha külső árnyékolási megoldást keres otthonához, a zsaluzia beépítését mindenképpen érdemes megfontolni.


Otthon