A Profession.hu oldalon számos munkalehetőséget találunk

Az internet és a különféle online platformok napjainkra teljesen leuralják a hétköznapokat. A mindennapi teendőink zömét is egyszerűen elintézhetjük itt, de a lehetőségek tárháza tulajdonképpen végtelen. A különféle hirdetési oldalak is kifejezetten népszerűnek számítanak. Ez vonatkozhat akár termékekre vagy szolgáltatásokra is, de könnyen lehet, hogy új munkát is találhatunk a világháló valamelyik szegletében. Nem szeretnénk persze senkit sem áltatni; a munkakeresés nem egyszerű feladat. Ahhoz, hogy az állásportálok tömegéből szűrni tudjunk, nem árt, ha viszonylag határozott elképzelésekkel rendelkezünk a karrierünket illetően.

Persze akkor sincs baj, ha valaki még nem biztos benne milyen állásra vágyik igazán, és feltérképezné az aktuális lehetőségeket. A Profession.hu munka terén napi szinten több, mint 20.000 álláslehetőséget kínál fel a látogatók számára. Ez a szám egyrészt óriási lehetőségeket tartogat és szinte garantáltan mindenki számára rejt érdekes lehetőségeket. Ugyanakkor megvan a maga hátulütője is, hiszen ekkora merítésből csak úgy kereshetünk hatékonyan, ha a munka szempontjából jól körülhatárolható elvárásaink és elképzeléseink vannak. A Profession.hu természetesen ebben is segítségünkre lesz, hiszen fejlett keresőjének köszönhetően könnyedén szűkíthetjük a lehetséges álláshelyek számát.

Munkakeresés egyéni preferenciák alapján

A Profession oldalán meghirdetett munkák között bárki kedvére válogathat. Teheti ezt ömlesztve, az összes álláslehetőség között keresgélve, de egyszerű, vagy részletes keresést is használhat a dolog megkönnyítése érdekében. Mindhárom esetben beszélhetünk előnyökről, de az biztos, hogy egészen más elvárásokkal érdemes belevágni ezekbe az eltérő folyamatokba. Ha valaki a teljes palettára kíváncsi, egyszerűen csak kattintson a ’Állások’ menüpontra, így az összes aktuálisan elérhető munka listázásra kerül. Ez azonban ténylegesen több tízezer hirdetést jelent, aminek vélhetően csak töredékére vagyunk alkalmasak, így ezt a metódust tényleg csak a munkaerőpiacot feltérképezni vágyóknak ajánljuk.

A munkakereséshez célravezetőbb lehet az egyszerű keresés használata. Ebben az esetben az oldal tetején található keresősávban megadhatunk egy adott céget, munkakört, vagy csak egy releváns kulcsszót és a rendszer máris ez alapján szűri a találatokat. Az is előfordulhat, hogy földrajzi alapon szeretnénk munkákat böngészni, ez esetben a település megadásával csak az adott helységben található állások bukkannak fel. A részletes keresés opciója pedig akkor lehet hasznos, ha több szempontot tekintve is határozott elképzeléseink vannak. Itt már a saját szaktudásunk alapján vagy épp a munkaidő, a foglalkoztatás jellege vagy épp a juttatások alapján is kereshetünk. Az optimális munka megtalálásához nagy valószínűséggel ez a legjárhatóbb út.

A portál keresőmotorjának segítségével könnyebben szűrhetjük a lehetőségeinket

Prémium keresési lehetőségek

A munka keresése és szűrése szempontjából a Profession.hu legújabb szolgáltatása egy prémium profil lehetősége. Ha valaki regisztrál az oldalra, feltölti önéletrajzát és megad pár személyes preferenciát, azonnal megjelenik a munkáltatók keresési találatai közt, mint lehetséges jelölt. A prémium profillal viszont növelhetjük esélyeinket és saját magunk számára is tisztázhatjuk a kilátásokat. A prémium profilt minden érdeklődő tesztelheti egy három napos próbaidőszak keretében, mely ingyenes, ám a szolgáltatás ára alapból is igencsak kedvező. A nagyobb esély a munkaerőpiacon pedig bőven megér ennyit.

A szolgáltatás keretein belül a prémium profillal rendelkező felhasználók a munkakereséshez kapcsolódó hasznos információkat kaphatnak. Mivel egy állás megpályázása versenyhelyzetet jelent, nem árt tisztában lennünk a többi delikvens igényeivel sem. A prémium profillal láthatóvá válik a többi jelentkező átlagos fizetési igénye, a jelentkezők száma és a jelentkezés elemzése is. Emellett az önéletrajzunk státuszáról is visszajelzést kaphatunk, vagy épp egyes munkák esetén kiemelhetjük pályázatunkat, ezzel is jelezve a munkáltató felé elhivatottságunkat. Válasszuk akármelyik utat, a Profession.hu garantáltan segítségünkre lesz abban, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő munkát és elkezdhessük építeni saját karrierünket.


Munka