Az ígéretet több kormánypárti politikus FB oldalán is megtalálhatjuk, minimális szövegváltoztatásokkal. A negyedmillió forint első látásra kicsit soknak tűnik és a hazai nyugdíjak ismeretében kellően "fel is hergelte" a Facebook népét. Hogyan is van ez tehát? 

Dr. Kállai Márai Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókerületének parlamenti képviselője azt írja: "A vártnál is több pénzt kapnak a nyugdíjasok. Közel negyedmillió forint is érkezhet novemberben egy átlagnyugdíjas számlájára." 

Zsigmond Barna Pál a FIDESZ országgyűlési képviselője hasonló dizájnnal, szinte ugyanazt ígéri: "Rekordmagas lesz a nyugdíjprémium. Közel negyedmillió forint is érkezhet novemberben egy átlagnyugdíjas számlájára." 

Ez meg hogyan jöhet ki?

Kiszámíthatjuk, hogy egy medián nyugdíjas november 12-e körül a szokásos nyugdíjának kis híján a kétszeresét is megkaphatja majd, 130 ezer forint helyett akár 220 ezer forintot is - írja a Mandiner.hu. Akár 243 480 forint is érkezhet novemberben egy átlagnyugdíjas számlájára.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint jelenleg az átlagos öregségi nyugdíj 150 571 forint Magyarországon. Erre számítva a nyugdíjkorrekció mértéke eléri a 12 910 forintot, így együttesen a novemberi ellátás (a kerekítés szabályai szerint) 163 480 forint lesz. Ehhez hozzáadva a maximális nyugdíjprémiumot akár 243 480 forint is érkezhet novemberben egy átlagnyugdíjas számlájára. 

Azt már kedves olvasóinkra bízzuk, hogy eldöntsék, megítéljék, hogy a FB posztokban kellően ügyes politikai kommunikációval megfogalmazott mondatokat hogyan érti, érti-e, félreérti... 

Ami biztos, hogy a komment-áradat nem marad el...

Nyugdíj kalkulátorunk IDE kattintva az Ön Nyugdíját értékeli. Próbálja ki!


Pénzügy