Olcsó húsnak híg a leve?

Szerencsére nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Egy minőségi fotókönyv alapvetően nem egy alacsony költségű beruházás, de néha ki lehet fogni igazán jelentős árkülönbséget jelentő akciókat. Először is ne féljünk, hogyha egy vonzó akcióba botlunk. Ilyenkor mindig alaposan nézzük meg a rendelési feltételeket, mert előfordulhat, hogy csak bizonyos méretre, vagy éppen darabszám felett él az akció.

A jó fotókönyv titka

A jó fotókönyv ár-érték arányban mindenképp megéri az árát. Azaz nem irreálisan drága, de nem is gyanúsan olcsó. Attól függetlenül, hogy valami jó árban van, lehet jó a minősége. Ez egy fotókönyv esetén leginkább a lapok minőségében mérhető.

Az igazán jó minőségű fotókönyv fotópapírból készül, aminek nagy előnye, hogy nem törik meg, nem gyűrődik és nem is veszít a fényéből sem. Ennek köszönhetően pedig évek múltán is olyan, mintha aznap vettük volna kézbe először. A jó fotókönyv színei az idő múlásával sem fakulnak meg, valamint nem is kopnak attól, hogy lapozzuk őket, ezen felül pedig strapabírók, és nem esik szét, a lapjai sem hullanak ki.

Jó pap holtig tanul

Egy jó fotókönyv összeállítása közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Nem elég csak a képeket egymás után pakolni ahhoz, hogy jól kinéző, igényes és nem mellesleg gazdaságos fotókönyvet kapjunk. A legjobban akkor járunk, ha a sztenderd alap konstrukciót választjuk. Általában ezek a 20-24 oldalas változatok vannak a legjobb áron, míg a több  lapot tartalmazókért már felárat kell fizetni.

Ha nagyon sok képpel rendelkezünk, és nem tervezzük, hogy fotókönyv rendelésére költjük a fél fizetésünket, akkor mindenképp érdemes egy oldalra több képet elhelyezni. Természetesen ezeket a képeket kezünkre pozicionálhatjuk, így majd nem tűnik zsúfoltnak a fotókönyv, és kép sem marad ki belőle.

Minden esetben érdemes az összes típust végignézni, valamint azt is, hogy melyikhez mennyibe kerülnek a pótlapok. Ez azért fontos, mert lehet, hogy egy nem akciós fotókönyvvel még pótlapokkal együtt is jobban járunk, mint a meghirdetett változattal. Mindig legyünk résen!

Nem kell mindenáron ragaszkodnunk a kemény borításhoz, de még a vászonkötéshez sem, hiszen a puha borítás is ugyanolyan dekoratív, ezen felül pedig, ha úgy tartja kedvünk, akár a kedvenc fotónkkal és egyedi felirattal is díszíthetjük.

Ha jó árú és jó minőségű fotókönyvre vágyunk, akkor mindenképp nézzünk be a Sooters.hu oldalra, ahol számos érdekes akcióra is lelhetünk.


Otthon