“Pénzmágia” a napfény erejével

Nyáron a legtöbb a napsugaras órák száma. Ezt energiaszintünkben is megérezhetjük: jobban bírjuk a fizikai aktivitást; kevesebb alvással és bevitt energiával is többszörösen tudunk teljesíteni, mint a hidegebb, szürke hónapokban. Töltsünk minél több időt a napon (az ajánlott időszakokban), hogy természetes módon tölthessük fel D-vitaminraktárainkat. Az egyik legyeszerűbb “pénzmágia” gyakorlat, ha megspóroljuk magunknak a nyári konditerembérletet! Fedezzük fel a természet adta testedzési lehetőségeket: fáramászás, kocogás az erdőben, vízparton, úszás. Illetve éljünk a már számos településen, városban kialakított szabadtéri edzőparkokkal, ahol ingyen, a friss levegőn trenírozhatjuk testünket. Használjuk ki a hajnali, hűvösebb időszakokat, amikor még se szúnyog, se a meleg, se kíváncsiskodó tekintetek nem zavarják köreinket!

Rafinált “pénzmágia”: Vállalj ott munkát, ahol kikapcsolódnál!

Reményeink szerint, ezen a nyáron szabadabban élvezhetjük a szabadtéri előadásokat, koncerteket, esetleg kisebb, korlátozottabb fesztiválokat. Az ilyen rendezvények mindig igényelnek extra munkaerőt, mivel nem rendszeres események. Válaszd ki azokat a helyeket, előadásokat, amik érdekelnek, szívesen megnéznél, vagy csak közelebb szeretnél lenni hozzá, s érdeklődj munkalehetőség felől! Ruhátos, jegyszedő, ültető, pultos, fiúk esetében technikus, kisegítő. Rengeteg olyan, viszonylag könnyen elvégezhető, pár órás, vagy hétvégi munka, ami jelentősen megnövelheti a havi bevételt, továbbá plusz élménnyel is gazdagíthatnak bennünket!

Gyakorlatias “pénzmágia”: Irány a piac!

Bár az idei termés kissé alulmarad az előző évekhez képest, ha magunk állítjuk elő, lehetőleg helyben, de legalábbis Magyarországon megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből és más alapanyagokból, saját konyhánkban ételeinket, azzal nem csak környezetünknek, hanem magunknak, legfőképp egészségünknek, de pénztárcánknak is a kedvében járhatunk. Legyünk kreatívak az ételkészítés terén is. A piacokon általában találhatóak szépséghibás termékek is, amelyek íze általában még finomabb, mint a külsőleg hibátlan társaiké. Válogassunk bátran, egészségünkre!

Fenntartható “pénzmágia”: Izzítsuk be napelemeinket!

Ahogy az első pontban is említettük, nyáron süt a legtöbbet a nap. Ezt pedig nem csak szervezetünk napkollektorai, de a szintetikusan előállított napelemek is pozitívan fogadják. Lehetőség szerint szereljünk fel ilyen lámpákat kerthelyiségeinkbe, teraszunkra, vagy szerezzünk be ilyen asztali-, illetve állólámpát, hogy a sötét órákba se kelljen a fizetős áramot használnunk. Illetve vegyük fel a természet ritmusát: keljünk hajnalban, maxoljuk ki a napokat, hogy amikor már villanyt kellene kapcsolni (22 óra magassága), mi is megérdemelten hajthassuk álomra fejünket, vagy olvassunk még egy ideig a napenergiával feltöltött lámpánk mellett.

Okos “pénzmágia”: Bérlet helyett

Nem csak a kondi-, de a buszbérletet is megspórolhatjuk nyáron. Amennyiben lehetőségünk van, közlekedjünk kerékpárral munka- és lakóhelyünk között! Ha túl nagy a távolság, akkor találjuk meg azokat a kis lehetőségeket, ahol a tömegközlekedést, autóhasználatot csökkenthetjük, és akár kerékpáros, akár gyalogos közlekedéssel helyettesíthetjük. Így lehetséges, hogy helyközi bérletet nem kell váltanunk, vagy rövidebb szakaszra kell csak bérletet vásárolnunk.


A nyár mozgalmas évszak tele lehetőségekkel! Vegyük észre, hasznosítsuk őket, hogy minden téren feltöltődhessünk ezalatt a három hónap alatt. Tekintsünk a nyárra bevételi forrásként, az “anyagi mínuszok” rémképe helyett és alkalmazzuk a fenti egyszerű pénzmágia tippeket! Vállalkozószellem, pozitivitás, kreativítás! Legyenek ezek a jelszavak, melyek ezt a nyarat gazdaggá teszik, minden tekintetben!


Pénzügy Ezotéria - Horoszkóp