A teraszok ma már az otthonok szerves részét képezik, a nappali kiterjesztései a kellemes hőmérsékletű hónapokban, amennyiben komfortos és otthonos kerti bútorokkal és kiegészítőkkel rendezzük be. Érdemes már a szezon előtt beszerezni, hogy amikor kisüt a nap és szélesre tárjuk a teraszajtót, beindíthassuk a kinti életet. Hogyan válasszunk, milyen a jó kerti szék? Erre kapsz cikkünkben választ, tarts velünk!

A legjobb anyagok nyomában

Senki sem szeretné a kedvenc kerti ülőalkalmatosságát 1-2 év után lecserélni a gyenge minőségű anyagok miatt, ezért választás előtt alaposan nézzünk körül, tájékozódjunk a lehetőségekről. A Dublino Home kerti székei minőségi anyaghasználatuknak és kialakításuknak köszönhetően hosszú távú használatra tervezettek, rendkívül ellenállóak. 

A fabútorok sokak által kedvelt esztétikus és időtálló megoldást jelentenek, azonban ennek érdekében rendszeres karbantartást igényelnek, emiatt kevésbé vonzóak az elfoglalt emberek számára. A gondozásmentes műanyagok és műrattan jelentik a legkedveltebb megoldást, de ugyancsak minimális gondoskodást igényelnek az alumínium bútorok. Ezek a tisztítás szempontjából is jó választást jelentenek, illetve a szélsőséges időjárás sem károsítja őket.

Milyen szempontokat mérlegelj?

A székek kiválasztásánál természetesen a kényelem a legfőbb szempont akár étkezéshez, akár pihenéshez választjuk, de mindenképp tudni kell, mi a célunk vele, hiszen magasságukban, kialakításukban különbözhetnek. A háttámla magassága, az ülésmélység és -szélesség, a karfák megléte vagy hiánya befolyással van a komfortra, a használat módjára. Sokszor azonban a rendelkezésre álló hely függvényében kell meghozni a döntést. 

A szék alapanyaga egyéni preferencia kérdése, de előnyös lehet karbantartást nem igénylő anyagból, például műrattanból vagy szinterezett alumínium vázzal készült kerti székeket választani. Az időjárásálló, strapabíró anyagokból készült székek esetében hosszú élettartamra számíthatunk, az ilyen székek nem fakulnak, nem vetemednek, sokáig megőrzik eredeti szépségüket. 

A helytakarékosság is lényeges szempont lehet, a rakásolható vagy összecsukható darabok nem foglalnak sok helyet, téli tárolásuk kis helyen megoldható. 

Vonzó teraszok

Az igényeknek, egyéni ízlésnek és életstílusnak megfelelően választott minőségi kerti székek és bútorok kedvelt darabjai lesznek a teraszoknak a családtagok és a barátok örömére. 

A szép és komfortos, párnákkal ellátott székek maradásra csábítanak, szívesen időzünk odakint, legyen szó étkezésről vagy pihenésről. A család minden tagjának találhatunk megfelelő kialakítású széket, legyen szó étkezőszékről, fotelről vagy hintaszékről, karfás vagy karfa nélküli változatban, így együtt élvezhetjük a nyári napokat maximális kényelemben, jó társaságban.

 


Otthon