Tanulók vasúti 90%-os kedvezményei a MÁV vonatain

18 éves korig vagy a középiskolai tanulmányok végéig érvényes diákigazolvány alapján 90%-os kedvezménnyel bérlet váltható a tanulónak, amellyel a lakóhelye és a tanintézete közötti vasútszakaszon korlátlan számú utazást bonyolíthat.

Felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók érvényes diákigazolvány alapján 90%-os kedvezménnyel bérlet váltható a hallgatónak, amellyel a lakóhelye és a tanintézete közötti vasútszakaszon korlátlan számú utazást bonyolíthat.

Tehát a 90%-os kedvezmény mindkét fenti esetben kifejezetten arra szolgál, hogy a tanuló/nappali tagozatos hallgató az otthona és az iskola között nagy kedvezménnyel utazhasson a vonaton.

Mikor jár a tanulóknak a kisebb, 50%-os mértékű vasúti kedvezmény?

50%-os vasúti kedvezmény jár a nappali és esti tagozaton tanulóknak, érvényes diákigazolvány felmutatása mellett bármely viszonylatban korlátlan számú utazásra.

Szontén 50%-os kedvezményre jogosultak a levelező tagozatos hallgatók, érvényes diákigazolvánnyal de kizárólag a lakhelyük és a tanintézmény közötti szakaszon, korlátlan számú utazásra.

Diákcsoportok vasúti kedvezménye

A iákcsoportoknak - előzetes írásos bejeletés után - 50% kedvezmény jár a MÁV vonalain, itt annyi az érdekesség, hogy ha diákok 10 éves kor alatt vannak, akkor 10 diákonként 2 fő kísérheti őket kedvezményes áron (50%), azonban ha a diákok 10 évnél idősebbek, akkor 10 diákonként csak 1 fő kísérő vehet igénybe kedvezményes jegyet (50%).

Gyermek kedvezmények a MÁV vonatokon ITT


Pénzügy