Office 365 előfizetés

Az egyik legismertebb előfizetős szoftvernek a jól ismert Office programcsomag felhős verziója számít. Igazából hivatalosan már nem is Office 365 néven fut, mivel néhány éve Microsoft 365-re keresztelték át – bár a legtöbben a mai napig korábbi nevén emlegetik.

Egy-egy hónap előfizetési díját és a kínált funkciókat látva sokan belevágnak és kipróbálják a szolgáltatást, ahogy még többen különféle ingyenes promóciókon keresztül ismerkednek meg a felhős Office előnyeivel.

Elsőre nincs is semmi baj az előfizetős modellel, a felhasználó egy produktív környezetben tud dolgozni, a program mindig megkapja a legfrissebb fejlesztéseket és az egyszeri havidíj is a tolerálható tartományban mozog, bár az utóbbi időben a forint-dollár árfolyam kedvezőtlen változása, illetve a Microsoft üzleti felhasználókat érintő áremelése már sokakat elgondolkodtatott.

Mennyibe kerül valójában?

Ha összehasonlítjuk egy év előfizetési költségét az Office telepíthető verziójának egyszeri licenszdíjával, akkor nem sok kérdés marad, hogy melyikkel járunk jobban.

Ha körülnézel Magyarország egyik vezető, eredeti Microsoft licenceket árusító oldalán, a Szoftverpremium webáruházban, akkor egyből láthatod, hogy 15-20 ezer forint körül már eredeti licenszet vásárolhatsz egy örökáras konstrukcióban is, attól függően, hogy éppen kifogsz-e valamilyen akciót. Általában éppen a legnagyobb tudású Office 2021 Professional Plus verziót szokták akciózni, így ezt érdemes figyelned.

Ha ezzel szemben megnézzük a Microsoft 365 éves előfizetési díját, akkor láthatjuk, hogy a legolcsóbb csomag itt már 25 ezer forintnál kezdődik, ezt egy személy egy évig használhatja ezért a pénzért, egy terabájt tárhelyet kapva az előfizetéshez. A drágább és több tárhelyet biztosító családi csomagért már 36 ezer forintot kérnek egy évben.

Ha üzleti felhasználónak számítasz, akkor még durvább a helyzet, mivel itt dollárban vannak az árak, amit mindig az aktuális forintárfolyam alapján váltanak át, amely az utóbbi időszakban már önmagában is nagyon komoly áremelkedést indukált. Emiatt céges környezetben még inkább igaz, hogy jobban jársz az örökáras licenszekkel, mivel rövid időn belül megtérül az egyszeri nagyobb kiadás.