A piac már eddigi is visszafogottabb volt a társaság előrejelzésénél, az elemzők átlagosan 7,1%-os operatív marzsra számítottak.

A Volkswagen várhatóan bezárja brüsszeli gyárát, ahol jelenleg egyetlen elektromos Audi modell készül. Az ehhez kapcsolódó költségek is szerepet játszanak a mostani profit warningban, de a gyenge kereslet miatt, főként az elektromos autók tekintetében csoportszinten is létszámcsökkentés várható, ami rövidtávon szintén költségekkel jár.

Sztrájk a Samsungnál

Határozatlan idejű sztrájkot hirdetett a Samsung dolgozóinak legnagyobb szakszervezete, amely több mint 30.000 dolgozót tömörít. A munkások a Szöultól délre fekvő chipgyártó üzemek előtt gyülekeznek és magasabb béreket követelnek. Jelenleg a szakszervezet úgy látja, hogy a vezetőség nem hajlandó párbeszédet folytatni, így a termelésbeszüntetés hosszú ideig is eltarthat. Ez megnöveli a termelési zavarok kockázatát.

Szép eredményekkel büszkélkedhet a TSMC

A tajvani félvezetőgyártó és tervező cég közzétette júniusi értékesítési adatait. A 207,87 milliárd tajvani dolláros bevétel 9,5%-os csökkenést jelent havi összevetésben, de éves szinten 33%-os növekedésnek felel meg.

A második negyedév értékesítési bevétele is növekedni tudott, mégpedig éves szinten 40%-kal 673,51 milliárd tajvani dollárra. Ezt a mértékű bevételnövekedést a mesterséges intelligenciával kapcsolatos optimizmus és az iparág robbanásszerű növekedése hajtotta.


Autó Pénzügy