Vény nélkül kapható nyugtató, alvás segítő gyógyhatású készítmény alapanyagai

Az alvás a szervezet természetes módja annak, hogy helyreállítsa magát, és az alváshiány számos egészségügyi problémához vezethet, a fejfájástól és a fáradtságtól a depresszióig és a legyengült immunrendszerig.

Ha álmatlansággal küzd, vagy egyszerűen csak nehezen tud elaludni, nézze meg ezeket a gyógynövényekből készült altatókat. Biztonságos és természetes, ezek a természetes nyugtatók segítenek a jó éjszakai pihenésben és nyugtatnak.

Kaliforniai mák, mint nyugtató:

A kaliforniai mák protopint tartalmaz, amelynek hasonló (de sokkal enyhébb hatásai) vannak, mint a morfiumnak, így jó természetes nyugtató. Bár az ópium mák rokona, nem ópiát, így használata nem okoz függőségi problémákat.

Merítsen két grammot ebből a gyógynövényből forrásban lévő vízbe, hogy pihentető teát készítsen. A kaliforniai mák nyugtató gyógyteát készít, amely segíthet elaludni. 

Kamilla, mint nyugtató:

Ez a növény jól ismert gyógynövény-altató. Egy csésze kamilla tea lefekvés előtt segít ellazulni és gyorsabban elaludni. Merítsen egy púpozott evőkanálot ebből a gyógynövényből forrásban lévő vízbe; fedje le a teát, miközben ázik, hogy ne veszítse el a nyugtató illóolajokat.

Komló, mint nyugtató hatású gyógynövény

Bár ebből a természetes nyugtatóból sört készítenek, egy pohár sörrel lefekvés előtt nem éri el azt a hatást, mint egy komlóból készült teát.

Az alkohol nyugtalan álomba ringatja Önt, amelyből néhány órával később ébred fel, de a komló megkönnyíti a mély, pihentető alvást. A komló önmagában is jól működik, de kamillával és levendulával párosítva gyönyörű gyógynövényes tasakot alkot.

Levendula:

A levendula ellazítja az idegrendszert, segít gyorsabban elaludni. Töltsön meg egy gyógynövényes tasakot ennek a növénynek a leveleivel, vegyen be néhány csepp levendula tinktúrát vagy tegyen néhány csepp levendula illóolajat egy csésze forrásban lévő vízbe, és lélegezze be.

Az egzotikus golgotavirág megnyugtathatja idegeit, és elaludhat – csak győződjön meg róla, hogy a megfelelő fajtát használja! 

Passióvirág:

Ez a gyorsan növekvő szőlő olyan nyugtató hatású vegyületeket tartalmaz, amelyek enyhítik a szorongást és segítik az alvást – de nem okoznak álmosságot reggelente. A golgotavirágnak számos fajtája létezik, de nem mindegyik alkalmas orvosi használatra.

Ügyeljen arra, hogy csak a Passiflora incarnate-et szedje, mivel más változatok veszélyesek lehetnek. Merítsen egy teáskanál levelet egy csésze forrásban lévő vízbe, hogy nyugtató teát készítsen.

Valeriana, macskagyökér:

Ez a növény erős nyugtató és hatékony fájdalomcsillapító. A macskagyökér nyugtató hatásait vizsgáló svéd tanulmányban az álmatlanságban szenvedők csaknem 90 százaléka azt mondta, hogy ez a gyógynövény segített elaludni.

A macskagyökér másnap reggel nyűgössé teheti Önt, ezért óvatosan használja. Használjon macskagyökeret tea készítéséhez, vagy vegyen be 600 milligrammot lefekvés előtt.

Milyen betegségre keresel gyógynövényet? Használd a cikk alatti gyógynövény kalkulátort!


Egészség