Az alábbiakban felsoroljuk az általánosan használt angol kifejezéseket a férfi ingek méretezéséhez, valamint a jelentésüket:

- Neck size - nyakméret

- Sleeve length - ujjhossz

- Chest size - mellméret

- Waist size - derékméret

- Shoulder width - vállszélesség

- Shirt length - ing hossza

Ezen kívül vannak olyan specifikus méretezések is, mint például a "slim fit" (keskeny fazon), "regular fit" (normál fazon), "athletic fit" (sportos fazon), stb.

Ha online vásárol inget, javasolt az adott márkának a mérettáblázatát használni a legmegfelelőbb méret kiválasztása érdekében.

Mit jelent a slim fitm, a regular fit és az athletic fit, body fit? 

A "slim fit", "regular fit", és "athletic fit" kifejezések a férfi ingek fazonjait jelölik.

- Slim fit jelentése: A slim fit fazon szűkített, testhezálló kialakítású. A deréknál szűkebb, így az a test vonalait követi. Ez az ingfazon általában a fiatalabb férfiaknak, a karcsú testalkatúaknak és azoknak az embereknek ajánlott, akik szeretik a szűkített, modernebb megjelenést.

- Regular fit jelentése: A regular fit fazon enyhén szűkített, testhezálló kialakítású, de nem olyan szűk, mint a slim fit. Ez az ingfazon általában a középkorúaknak, az átlagos testalkatú férfiaknak ajánlott, és alkalmas mind hétköznapi, mind üzleti viseletre.

- Athletic fit jelentése: Az athletic fit fazon sportos kialakítású, a vállaknál és a karoknál szélesebb, hogy több helyet biztosítson a testmozgáshoz. A deréknál szűkebb kialakításának köszönhetően az ing feszesebben illeszkedik a testre, de nem olyan szűk, mint a slim fit. Ez az ingfazon ajánlott azoknak, akiknek sportos testalkatuk van, és szeretnék kihangsúlyozni az izmaikat.

Egyéb hasonló kifejezések a férfi ing méretezésénél lehetnek pl. a "tailored fit" (testre szabott fazon), "classic fit" (klasszikus fazon), "modern fit" (modern fazon), "loose fit" (laza fazon), stb.

Cikkünk végén találsz egy férfi ingek méretezése és átváltása kalkulátort mely segíthet a különböző méretek közötti átszámolásban.

Fontos megjegyezni, hogy a fazonok és az elnevezések eltérőek lehetnek a különböző márkáknál, ezért mindig érdemes ellenőrizni az adott cég mérettáblázatát, mielőtt megrendelünk egy inget.