A Caldera Spas jakuzzik prémium minőséget képviselnek, megtervezésük során figyelembe vették a test egészének működését. Kiemelt figyelmet fordítottak a masszázspontok kialakítására.

Milyen előnyei vannak a jakuzzi használatának?

A víz erejével történő masszírozásnak számos jótékony hatása van a szervezetre. Mivel a jakuzzik esetében a befúvók és ülőhelyek pozíciója körültekintően lett kialakítva, a kényelmes használat garantált. A masszázspontoknak köszönhetően egyszerre csupán egy izomcsoportot dolgoz meg rendesen a rendszer. 

Így elérhető, hogy mindig azt az izomcsoportot masszírozza át alaposan a jakuzzi, amelynek kifejezetten szüksége van rá. Például a személyi edzők esetében is jellemző, hogy a fő izomcsoportokat egyenként dolgoztatják meg, ezzel a specifikus programmal érik el, hogy kialakuljon a megfelelő állóképesség.

A jakuzzik esetében a vízsugarak erejét is lehet állítani

Természetesen arra is van mód, hogy a test teljes átmasszírozására sor kerüljön. Ehhez csupán az ülőhelyek változtatására van szükség. A körkörös masszázsterápiával a legkényesebb testrészek átmasszírozhatóak a nyak izomzatától kezdve a talpig úgy, hogy a rendszer egyszerre csupán egy izomcsoportra fókuszál.

Ráadásul a jakuzzik esetében a vízsugarak erejét is lehet állítani, a nyugtató simogatástól egészen az erőteljes hidromasszázsig állíthatóak a fokozatok. Mindemellett azt is érdemes tudni, hogy a befúvók alkalmasak a lüktető és forgó vízsugár kibocsátására.

A meleg víz a fájdalom csillapításában természetes módon vesz részt

Nemcsak a masszázs van jótékony hatással a szervezetre, hanem a meleg víz is. Ugyanis az utóbbi hozzájárul az anyagcsere fokozásához, az izmok regenerálódásához, a keringés javításához és az ízületi fájdalmak csökkentéséhez. A meleg víz tehát a fájdalom csillapításában természetes módon vesz részt, hiszen csökkenti az ízületek merevségét. Mindemellett fontos megemlíteni, hogy a meleg vízben emelkedik a testhőmérséklet, amelynek következtében a vérkeringés fokozódik. A vérkeringés fokozódásának köszönhetően pedig a vérrel szállított tápanyagok sokkal hamarabb elérnek a szövetekhez és a sejtekhez, amelynek következtében jelentős mértékben csökken a regenerálódás ideje. 

A víz felhajtó erejének köszönhetően oldódik az izmokban és az ízületekben található stressz, és javul a mozgásterjedelem. A jakuzzi használata során endorfin szabadul fel a szervezetben, amelynek fájdalomcsillapító hatása van, illetve a masszázsbefúvók által ellazulnak a szalagok, az inak és az izmok. Érdemes rendszeresen sort keríteni a jakuzzi használatára, hiszen így egyszerűen megelőzhetőek a sérülések, illetve megőrizhető az ízületi mozgékonyság és az izmok rugalmassága és ereje.