De melyik a legjobb digitális pénztárca 2022-ben? Sokféle elektronikus pénzkezelő rendszer létezik: a PayPaltól a Google Walletig, a Skrillig és a Netellerig. Minden egyéb tényezőnél fontosabb, hogy olyan digitális pénztárcának kell lennie, amelyben megbízhatsz.

Miért érdemes digitális pénztárcát használni?

Számos oka van annak, hogy miért érdemes digitális pénztárcákat használni. Ezek az okok a kényelmi tényezőtől kezdve a pénzed nagyobb biztonságáig terjednek.

1. Biztonság: Pénzügyekről lévén szó, a biztonság mindig nagyon fontos, ez a legfontosabb tulajdonsága az e-pénztárcáknak. A telefonos alkalmazásokkal használható biometrikus technológia alkalmazása is mutatja al kiemelt fontosságot, így biztosítva, hogy az adataid biztonságban maradjanak.

2. Gyorsaság: A hitel- vagy bankkártyával történő fizetés sem vesz már túl sok időt igénybe - de ha digitális pénztárcát használsz, pillanatok alatt végezhetsz, akár alkalmazással, akár honlapon keresztül fizetsz, utalsz!

3. Mobilitás: A digitális pénztárcák lehetővé teszik, hogy bárhová magaddal vidd a kártyáid virtuális formában, bármikor, bárhol hozzáférj a pénzedhez.

A legjobb digitális pénztárcák 2022-ben

Neteller

A PayPal-hoz hasonlóan a NETELLER is régóta működik. A NETELLER 1999 óta nyújt hasonlóan egyszerű használatot és egységes e-pénztárca-szolgáltatást. Nem olyan széles körben elfogadott, mint a PayPal, de a NETELLER az átutalások terén felülmúlja riválisát. A PayPal-lal ellentétben a NETELLER sem a küldőnek, sem a címzettnek nem számít fel díjat a pénzátutaláskor - egyszerűen csak hozzáadnak egy 2,95%-os devizaátváltási díjat, ha valutaváltásra van szükség. Így remekül alkalmas olyan helyeken történő befizetésekre, mint a https://icecasino.com/hu.

A NETELLER ügyféljutalmakkal a felhasználók készpénzt és díjakat is szerezhetnek. Minden egyes befizetett vagy kifizetett forint után a felhasználók jutalompontot gyűjtenek. Ezeket aztán elektronikai cikkekre, ajándékkártyákra vagy készpénzre válthatják be.

Jellemzők

- Könnyen használható

- Alacsony díjak

- Hűségprogram

PayPal

A PayPal az egyik első szereplője volt a digitális pénztárca piacnak, és a felhasználók visszajelzései alapján lassan, de biztosan felépítette az anyacég a platformot. Az eredmény egy zökkenőmentes virtuális bankszámla, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy világszerte több mint 25 pénznemben fizessenek és fogadjanak el fizetéseket - tökéletes személyes használatra.

A kisvállalkozások is igénybe vehetik szolgáltatásaikat, így a legjobb azoknak, akik egyszerűen a legjobb digitális pénztárca iránt érdeklődnek.

Jellemzők

- Időt és pénzt takaríthatunk meg a PayPal használatával

- A PayPal használata ingyenes, ha bankszámládon vagy kártyádon keresztül küldesz pénzt, vagy ha a tranzakció nem jár valutaváltással.

- A PayPal biztonságos és gyors fizetési módot biztosít azok számára is, akiknek van hozzáférése a hitelkártyákhoz és bankkártyákhoz.

- A mobilalkalmazás egyszerű felülettel rendelkezik, amely megkönnyíti a legutóbbi bevételek és kiadások megtekintését.

- Bankszámlád hozzáadásával is fizethetsz.

- Egyszerűen használható, részletes riportokat is kínál.

- Online vásárlásnál, utalásnál azonnali tranzakciókról beszélhetünk.

Google Pay

A Google digitális pénztárcája, amelyet Android Paynek is neveznek, és 40 országban működik NFC technológiával. A készülék elsődleges számlaszámának (DPAN) használata védi az adatokat az illetéktelen kiskereskedők hozzáférésétől - a DPAN a további védelem érdekében helyettesíti a finanszírozási számlaszámokat. Folyamatosan fejlesztik, így mindig érkeznek új funkciók, mint például a pénzeszközök befizetése az egyén digitális pénztárcájába vagy vásárlás a részt vevő üzletekben stb, A pénz küldése ezzel a fizetési módszerrel is lehetséges lesz!

Jellemzők

- Vásárlás bármely részt vevő kiskereskedőnél, előfizetések kezelése az Android rendszerben és a Google Stadia szolgáltatásokban.

- Pénzt küldhetsz családtagoknak és barátoknak a telefonod használatával.

- Nézd át a a költési szokásaid, amelyek elemzésével a jövőben több pénzt takaríthatsz meg.

Díjak

Vásárláskor nincs díj, de minden tranzakció után 1,5%-os díjat számítanak fel a készpénz átutalás felé.

Skrill

A Skrill az online szerencsejáték-oldalakon szerzett magának nevet, amelyek gyorsan átvették gyors és egyszerű online pénztárcarendszerét, hogy világszerte elfogadják a fizetéseket, csupán felhasználónevek és jelszavak használatával. Bár a Skrill számára még mindig ez képezi az online fizetések fő piacát, érdekes módon bővítették kínálatukat.

A PayPal-hoz hasonlóan a Skrill is lehetővé teszi, hogy a felhasználók alacsony jutalékdíjakkal utaljanak pénzt, és exkluzív ügyfélajánlataik vonzóbbá teszik szolgáltatásukat a Skrillt elfogadó több mint kétszázezer vállalkozás számára.

A Skrill-fiókok talán legjobb tulajdonsága azonban a Skrill Prepaid Mastercard. Ez az igényelhető bankkártya feltölthető online, és bankkártyaként használható a fizikai üzletekben: vagyis a Skrill online él, de offline is működik.

- A Neteller és Paysafecard-dal egy céget alkotnak

- Szélesebb körben elfogadott

- Igényelhető bankkártya

Összefoglalás

Mivel azonban a Google Wallet gyorsan integrálja felhasználóit a fizetési rendszerébe, és az USA-n kívülre is kiterjeszti szolgáltatásait, valamint az Amazon Payments-t egyre szélesebb körben elfogadják, az online fizetések világa gyorsan változik. Egy dologtól azonban óvakodni kell, ha bármilyen online fizetési szolgáltatást használunk: a túlköltekezéstől. Különösen amiatt, hogy ezekben az esetekben a bankoktól elvárt havi kimutatások nélkül követjük nyomon a vásárlásokat. Az olyan ingyenes költségvetés-tervezési szoftverek használata kiváló módja annak, hogy az összes számládról egy helyen nyomon követhesd a kiadásokat, és ne költs többet, mint amennyit tervezel.


Pénzügy