A legjobban kereső focista között van Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar és Kylian Mbappé, akik nemcsak a saját bajnokságukban jeleskedtek, hanem jövedelmező támogatási ügyletekből és márkapartnerségekből is profitáltak. Íme egy lista a leggazdagabb sportolók összesítéséről és Aladár Kollár meglátásairól, aki szakértő ezen a területen.

Az online fogadás hatása a sportolók bevételeire

Az online fogadás a sportipar jelentős részévé vált, hozzájárulva a benne keringő hatalmas pénzösszegekhez. A digitális platformok térnyerésével a fogadások elérhetőbbé váltak, lehetővé téve a rajongók számára, hogy fogadásokat tegyenek játékokra, egyéni játékosok teljesítményére és még a pályán kívüli eseményekre is. Egyre több oldalon keresztül lehet fogadni, nézd meg a szakértők véleményét a 20Bet-ről. Az online fogadások megugrása további bevételi forrást teremtett a sportligák és -csapatok számára, és viszont befolyásolta a játékosok fizetését és támogatását.

 Mivel a fogadótársaságok igyekeznek kamatoztatni a sztársportolók népszerűségét, gyakran promóciós ajánlatokat kötnek velük, tovább növelve ezzel a sportolók bevételeit, ezáltal leggazdagabb sportolók emelkednek ki. Ez a szimbiotikus kapcsolat megszilárdította a legjobb játékosok pénzügyi képességeit, és még vonzóbbá tette őket a szponzorok és a marketingesek számára.

Érdekes tény: A 2022-es labdarúgó-világbajnokság során a globális sportfogadási piac több mint 136 milliárd dollárnyi fogadást kezelt, amely hatalmas bevételeket generált.

“A fogadások száma folyamatosan növekszik, hiszen már a fogadóirodákba sem kell menni, hogy megtehessük a tétjeinket, egyszerűen kivitelezhető a saját otthonunkból.” – Aladár Kollár

Cristiano Ronaldo: Az évelő legjobb kereső

cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo, a név a kiválóság szinonimája a labdarúgásban, 2024-ben ismét bebiztosította helyét a legjobban kereső focista között. Annak ellenére, hogy pályafutása utolsó szakaszában van, Ronaldo eladhatósága továbbra is páratlan. 

Átigazolása a szaúd-arábiai Al-Nasszrhoz nemcsak sportszerű döntés volt, hanem pénzügyi mesterütés is. A jelentések azt sugallják, hogy Cristiano Ronaldo fizetese, valamint a Nike, a Herbalife és a saját CR7 termékcsaládja által biztosított támogatási szerződések a sportolói bevételek csúcsán tartották. A közösségi médiában való jelenléte, több millió követővel, tovább erősíti értékét a szponzorok számára, így ő a legmagasabb bevételi rangsor örökös alakja.

Érdekes tény: Cristiano Ronaldo fizetese 14,75 millió font, havonta vagy 3,4 millió font hetente.

“Ha futballról van szó, akkor még azoknak is Cristiano jut az eszükbe, aki nem is sportrajongó.” – Aladár Kollár

Lionel Messi: A foci hatókörének kiterjesztése az Egyesült Államokban

lionel messi

Lionel Messi, a futball világának másik óriása továbbra is nagy vonzerőt jelent a pályán és azon kívül is. Miután az Inter Miamihoz igazolt a Major League Soccerhez (MLS), Messi befolyása az észak-amerikai sportra mélyreható.

Messi fizetese, bár állítólag alacsonyabb, mint európai szerződései, jelentős támogatási szerződésekkel egészül ki az Adidas-szal, a Pepsi-vel és más globális márkákkal. Messi MLS-re való átállása a jegyeladásokat, az árukat és a nézettséget is megugrotta, bemutatva páratlan hatását a sportra, valamint az Egyesült Államokban a labdarúgás kereskedelmi vonatkozásaihoz való hozzájárulását.

Érdekes tény: Messi fizetese hetente, mindössze 39930412808 Ft. 

“Nem is csoda, hogy csak úgy hasít a pályán Messi, hiszen egy nagyon szigorú diétán van, aminek köszönhetően az ereje majdnem határtalan.” – Aladár Kollár

Neymar fizetése.: Pénzügyi puccs Szaúd-Arábiában

neymar

Neymar Jr., a brazil mester továbbra is befutó a legjobban fizetett sportolók listáján. A szaúd-arábiai Al-Hilalhoz való költözése pénzügyi puccs volt mind a játékos, mind a klub számára. Neymar érzéke és karizmája a pályán párosul a pályán kívüli személyiségével, amely számos szponzori szerződést vonz. Az olyan márkák, mint

- Puma, 

- Red Bull

- Gillette

sokat fektettek Neymarba, elismerve annak globális vonzerejét. A szaúdi Pro League-ben való jelenléte nemcsak a liga profilját emelte, hanem új bevételi forrásokat is nyitott a nemzetközi közvetítési jogok és árueladások révén.

Érdekes tény: Neymar fizetese, nem más, mint 2,5 millió font hetente.

“2024-ben a világ legdrágább szerződéseinek egyikét kötötte, amikor Al-Hilalhoz igazolt, egy jó döntést hozott.” – Aladár Kollár

Kylian Mbappé: A 2024-es feltörekvő csillag

mbappe

Kylian Mbappé, a francia szenzáció gyorsan felkapaszkodott a ranglétrán, hogy a leggazdagabb sportolok egyikévé váljon 2024-ben. A Paris Saint-Germainnél (PSG) Mbappé teljesítménye nem volt más, mint látványos, és lehetősége van arra, hogy a bajnokság legjobb játékosává váljon. Jelenlegi szerződése a PSG-vel a legjövedelmezőbbek közé tartozik a sportban, és ajánlási portfóliójában a Nike, a Hublot és az EA Sports üzletei is szerepelnek.

Mbappét fiatalos imázsa és dinamikus játékstílusa vonzza a fiatalabb demográfiai csoportot megcélzó márkák számára, ami tovább növeli Mbappe fizetese.

Érdekes tény: Mbappe fizetese eléri a 1,2 millió fontot hetente.

“Korának köszönhetően még hosszú pálya van előtte és úgy láthatjuk, hogy eléggé jó úton jár.” – Aladár Kollár

Konklúzió

Összefoglalva, 2024 legjobban kereső sportolók, élükön olyanokkal, mint Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar és Kylian Mbappé, a sportkiválóság és a kereskedelmi érzék találkozását példázzák. Bevételeik nemcsak sporteredményeiket tükrözik, hanem azt is, hogy képesek voltak túlszárnyalni a játékot, és befolyásos globális ikonokká válni. 

Ahogy az online fogadás és a digitális média folyamatosan fejlődik, a sportágak pénzügyi helyzete valószínűleg még több innovációt fog látni, ami tovább növeli a világ legjobb sportolóinak bevételi potenciálját.


Sport