Kezdő, hobbi és profi befektetők egyaránt használják őket, ami annak is köszönhető, hogy egyre könnyebb kereskedni velük, de van pár dolog, amire érdemes odafigyelni, mint például a likvid tőke fontosságára.

Miért jó kriptovaluta kereskedés esetén, ha van likvid tőkénk?

Ma már egyre könnyebb a kriptovalutákkal kereskedni, az ehhez a területhez kapcsolódó szolgáltatások száma folyamatosan növekszik, elég csak megnézni a Tradensea szolgáltatásait és máris látni fogjuk, hogy bizony a jövő már elérkezett. A kereskedést már konkrétan robotok is végezhetik helyettünk, nekünk csak át kell nézni az elvégzett tranzakciókat, és ha szükséges, módosítunk az megadott beállításokon, és folytatódhat is a kereskedés. Ebben a helyzetben miért fontos az, hogy mégis rendelkezzünk likvid tőkével?

Természetesen két fő oka van a likvid tőkének: az első az, hogy biztonsági tartalékot képezzünk, ha esetleg a befektetéseink nem az elvárásainknak megfelelően alakulnak, a másik viszont már sokkal inkább a kereskedés miatt fontos. Ha érkezik egy új lehetőség, egy pozitív értelemben elszabadult árfolyam, akkor azonnal le tudjunk csapni a lehetőségre. Ne kelljen más tokeneket eladnunk, mivel az két szempontból sem előnyös: az eladás időbe telhet, így lemaradhatunk egy jó lehetőségről, másrészt lehet, hogy az eladott token is kiugrás előtt van, a portfólió diverzifikálása pedig mindig előnyös.

Ha van egy fix likvid tőkénk, amihez csak kifejezetten rendkívüli helyzetben nyúlunk, azáltal felkészülhetünk a váratlan eseményekre, és azonnal léphetünk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki belőle, ez is egyfajta eszköz ahhoz, hogy maximalizáljuk a profitunkat.

A kriptovaluta kereskedés mára teljesen átalakult

A tőzsdézés, így a digitális pénzzel történő kereskedés is szintet lépett az elmúlt években. Ez annak is köszönhető, hogy rengeteg plusz szolgáltatás érkezett a piacra, ami felgyorsítja, egyszerűsíti, de egyben hatékonyabbá is teszi az egész kereskedést. Ahogy már az előbbiekben említettük, erre a legjobb példák a trading botok, amelyek a munka nagy részét elvégzik helyettünk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy elveszne az izgalom az egész kriptozásból, hanem épp ellenkezőleg: szintet lépünk, és még magasabb profitot érhetünk el.

Az elindulás a legnehezebb

Minden befektetésre és kereskedésre igaz az, hogy az első lépés megtétele a legnagyobb kihívás. Érdemes alaposan tájékozódni elindulás előtt. Nagy szerencse az, hogy egyre több információ érhető el az interneten a kriptovaluta kereskedéshez. Egy valamit ne feledjünk: ne tegyünk fel mindent egy lapra, a likvid tőke szükséges és számtalan előnye is van.


Pénzügy