A lounge bárokban, sky bárokban laza, de egyben elegáns is a berendezés. Gyakori a rattan vagy polyrattan (műrattan) bútorok alkalmazása ezeken a helyeken. Ám az utóbbiak, a polyrattanból készült darabok sokkal strapabíróbbak, éppen ezért a szabad ég alatt is remekül használhatók. Kiválóak tehát arra, hogy a szabadban élvezhessük, amit a világ kínál.

Miért polyrattant?

A butorpiac.hu gazdag kerti bútor kínálatában a kertbe, a teraszra vagy az erkélyre sokféle polyrattan anyagból készült termékek találhatók. Ezekkel a kiváló ár-érték arányú termékekkel könnyedén megteremthető otthon is a lounge-életérzés. Elegáns és igényes miliőt lehet varázsolni a különféle kültéri programokhoz is.

A rattan kerti bútorokkal szemben a műrattan nagyon jól bírja a gyűrődést a szabad ég alatt, éppen ezért ideális kerti szettek, különálló székek, napozóágyak és számos tárolóbútor készítésére.

A valódi rattan berendezési tárgyakat igazi vesszőből fonják, a műrattan ezzel szemben mesterségesen előállított fonott polietilén anyag. Ezzel tekerik körbe a vázként szolgáló alumínium-, vas- vagy fatartókat. Napjainkban már annyira tökéletes műrattan bútorokat készítenek, hogy szinte alig lehet megkülönböztetni az igazi rattanból készített elemektől.

Miért jó választás a polyrattan?

A polyrattanból gyártott bútorok ápolása sokkal egyszerűbb, mint az igazi társaié, emellett pedig az időjárási viszontagságokkal szembeni ellenállóképességük is sokkal jobb. Ez azt jelenti, hogy UV-álló, azaz a nagyon intenzív napsütés sem viseli meg túlzottan az anyagát. Éppen ezért is lehet olyan sok lounge bárban és egyéb kerti rendezvényhelyszínen látni polyrattan kerti bútorokat.

Emellett még a nagyobb hőmérséklet-ingadozások sem ártanak a műrattanból készült bútoroknak. Nem nehezek az ilyen berendezési elemek, ideálisak, ha gyakran kell őket ide-oda pakolgatni.

Jól át is szalad az anyagukon a víz, emiatt is kint lehet őket hagyni, ha gyorsan jön az égi áldás. Nagyon nagy terhelést is el tudnak viselni, a kialakításuktól függően akár még 150 kilogrammot is. Mivel teljes egészében befestik a polyrattan szálakat a feltekerésük előtt, színintenzitásuk igen tartós.

Elegáns és könnyen kezelhető

A polyrattan kertibútor-elemeket azért is kedvelik igen sokan, mert egyáltalán nem bonyolult a tisztításuk és a karbantartásuk. Csak egy benedvesített törlőkendőre vagy szivacsra van ehhez szükség. Ám ha védőtakaróval is óvják az egyes elemeket, akkor sokáig használhatók lesznek és minden külső helyszínt egyedivé és elegánssá varázsolnak.

Ha szép és könnyen kezelhető kerti bútorokat keres, akkor az elegáns és könnyű polyrattanból készült darabokban garantáltan nem fog csalódni.


Otthon