Hogyan lehet még jobb a hangszigetelés?

A PET-RO Nyílászáró ablakok hatalmas segítséget jelentenek abban, hogy még hatékonyabb hangszigeteléssel rendelkezzünk otthonunkban. Nem mindegy ugyanis, hogy pontosan milyen nyílászáró található az ingatlanban.

Ma már könnyedén elérhető a megfelelő kialakítás, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy minimalizálják a külső zajok behatolását. Nyugodt és csendes helyet teremthetünk mindenhol. Ehhez elsősorban szükség van hangelnyelő üvegezésre.

A speciális eljárásoknak hála ezek több rétegből állnak. Különleges zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek, így a külső hangok behatolását csökkentik. Az üvegezés vastagsága, a rétegek közötti távolság is befolyásolja azt, hogy milyen hatékony lesz a hangszigetelés.

A tömítések és a profilok is fontos szerepet játszanak abban, hogy a szellőzésből vagy szivárgásból eredő zajokat megszüntessék. Végül pedig ott van talán az egyik legfontosabb szempont, hogy magas minőségű alapanyagokból készült ablakokat építsünk be. Legyen az fa, műanyag vagy alumínium, általában nem a legolcsóbb lesz a tökéletes megoldás. Az alapanyag hozzájárul ahhoz, hogy az ablakok hosszú távon képesek legyenek megtartani a hangszigetelő tulajdonságaikat.

Ezért is ajánlott például vásárlás előtt konzultálni egy szakemberrel. A kivitelezőket már a tervezési szakaszba érdemes bevonni, hogy valóban az igényeinknek leginkább megfelelő nyílászáró kerüljön beépítésre.

Mit tud egy minőségi ablak?

A megfelelő hangszigetelésnek számos előnye van. A külső zajok csökkentésében fontos szerepet játszanak az ablakok, de emellett még otthonunk komfortját is növelik. Nyugodt alvást érhetünk el.

Sajnos, ha nem megfelelő az ablak, és hosszú ideig vagyunk kitéve a külső zajoknak, az alvászavarokhoz és kialvatlansághoz vezethet. Ez nagy hatással lehet a teljesítményünkre, a hangulatunkra és még az egészségünket is negatívan érintheti.

A hangszigetelt ablakok energiahatékonyak, csökkentik a fűtési és hűtési költségeket, amivel a pénztárcánk is jól jár rövid és hosszú távon egyaránt. Az ingatlan értékét is növelik, az új tulajdonosok értékelik a felújított házakat, lakásokat.

Gyorsan végezhetünk a munkálatokkal

A nyílászárók cseréje egész évben megoldható. A téli hideg sem jelent problémát, megfelelő tervezéssel és szakemberekkel hatékonyan ki lehet cserélni az ablakokat. Így már a következő telet is komfortosabban és kisebb rezsiköltségekkel teljesíthetjük.


Otthon