Július 12-től közel két héten keresztül Miskolc és Debrecen ad otthont az idei Európai Egyetemi Játékok (European Universities Games (EUG) eseményeinek. A nagyszabású sporteseményre 40 ország 400 egyeteméről 17 sportág közel 4 ezer sportolója, 900 edző és mintegy ezer önkéntes érkezik.

A helyszíneken történő eligazodásukat az a mesterséges intelligencián alapuló rendszer segíti majd, amelyet a United Call Centers a rendezvény hivatalos AI partnereként fejlesztett ki és bocsátott a szervezők rendelkezésére.

mesterséges intelligencia használata sporteseményeken

A feladat összetett jellegét jól mutatja, hogy az EUG világszerte az egyik legnagyobb amatőr nemzetközi verseny. Magyarországon az 1965-ös Nyári Univerziádé óta nem rendeztek hasonló méretű sporteseményt.

Az AI alapú információs rendszer az EUG saját mobilalkalmazásába integrálva érhető el a nap 24 órájában. Rajta keresztül minden erre jogosult sportoló és vendég szabadszavas kérdéseket feltéve, várakozás nélkül juthat hozzá a rendezvénnyel kapcsolatos minden fontos információhoz.

A rendszer hibrid AI fejlesztésre támaszkodik, vagyis a zárt szakmai adatbázison felül a fejlesztők által jóváhagyott külső internetes forrásokat is felhasznál (például az éppen aktuális szállás-, közlekedési, stb. információk elérése érdekében.)

„Büszkék vagyunk, hogy az idén az amerikai Stevie Awards díjat is elnyerő, AI alapú aiden.tech ügyfélszolgálati technológiánk egy újabb nagy presztízsű nemzetközi szintű megbízás során bizonyíthat – mondta Juhász Zsolt Máté, a UCC ügyvezető igazgatója.

Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az Európai Egyetemi Játékok valamennyi résztvevője a lehető legkényelmesebb módon tájékozódhasson itt tartózkodása során. A rendezvény partnereként további vállalásunk, hogy az egyes sporteseményekről nyilvánosan elérhető, folyamatosan frissülő hírekkel fogunk beszámolni honlapunkon.”


Sport AI Mesterséges intelligencia