1. Burj Khalifa - 828 méter, Dubaj, Egyesült Arab Emírségek:

A világ legmagasabb épülete, amely 163 emeletből áll. A legmagasabb kilátója a 148. emeleten található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra.

2. Shanghai Tower - 632 méter, Sanghaj, Kína:

Az épület tervezésekor figyelembe vették a környezetvédelmet, és olyan technológiákat használnak, mint például a szélenergia felhasználása. Az épület legmagasabb kilátója a 632 méteres magasságban található.

3. Abraj Al Bait Clock Tower - 601 méter, Mekka, Szaúd-Arábia:

Ez az óratorony az egyik legnagyobb épület a világon, amelyet a Mekkai Szentély körül építettek. Az épületben található a világ legnagyobb órája, amelynek átmérője több mint 43 méter.

4. Ping An Finance Center - 599 méter, Shenzen, Kína:

Ez a felhőkarcoló a világ negyedik legmagasabb épülete, és 115 emeletből áll. Az épület tervezésekor a stabilitás és a környezetvédelem volt a fő szempont.

5. Lotte World Tower - 555 méter, Szöul, Dél-Korea:

Ez az épület a világ ötödik legmagasabb épülete, és 123 emeletből áll. Az épületben található a világ legmagasabb szállodája is.

6. One World Trade Center - 541 méter, New York, USA:

Az épület az Egyesült Államokban található, és a 9/11 terrortámadás áldozatainak emlékére épült. Az épület a One World Trade Center helyén épült, és 104 emeletből áll.

7. Guangzhou CTF Finance Centre - 530 méter, Guangzhou, Kína:

Ez az épület a világ hetedik legmagasabb épülete, és 111 emeletből áll. Az épületben található a világ legmagasabb nyitott kilátója is.

8. Tianjin CTF Finance Centre - 530 méter, Tianjin, Kína:

Ez az épület a Guangzhou CTF Finance Centre épületével megegyező magassággal rendelkezik, és a világ nyolcadik legmagasabb épülete.

9. CITIC Tower - 528 méter, Peking, Kína:

Az épület 108 emeletből áll, és a világ kilencedik legmagasabb épülete. Az épületben található a világ legnagyobb ablakai is.

TAIPEI 101 - 508 méter Taipei, Tajvan:

Az épület 101 emeletből áll, és korábban a világ legmagasabb épülete volt. Az épület jellegzetessége az ilyenkor jelentős kihívást jelentő szél, amit a szélcsendítő technológiával oldottak meg. Az épületben található a világ leggyorsabb felvonója, amely percenként 1010 méterre emelkedik.

A világ legmagasabb épületei közül melyikben laknak a legtöbben?

A világ legmagasabb épületei általában többnyire irodáknak, szállodáknak, bevásárlóközpontoknak és turisztikai célokra szolgálnak, nem lakóépületeknek. Azonban a világ legmagasabb lakóépülete a 432 Park Avenue New York-ban, amely 425 méter magas és 96 lakás található benne.

Az épületben a lakások ára több millió dollárt is elérhet, és azok, akik itt laknak, kilátást élvezhetnek a Central Parkra, a Hudson-folyóra és a New York-i városra. Azonban fontos megjegyezni, hogy a legmagasabb épületekben való lakás általában nagyon drága, és nem mindenkinek érhető el.

A világ legmagasabb épületei közül melyik kerülhetett a legtöbbe?

A világ legmagasabb épületei általában nagyon költségesek, és az építési költségek jelentős részét az anyagok, az építési technológiák és a munkaerő jelentik.

Azonban pontos számokat nehéz meghatározni, mivel az építési költségek függnek az épület típusától, az adott ország munkaerő-költségeitől és az építés helyszínétől. Azonban az eddigi legdrágább épület az Abraj Al Bait komplexum Mekkában, Szaúd-Arábiában, amely több épületből áll, beleértve a világ legmagasabb óráját is, amelynek összesített költsége meghaladja a 15 milliárd dollárt.

Az épületkomplexumot az islám szent hely, a Kába közelében építették, hogy befogadhasson több millió zarándokot az éves hadzsra.


Tudomány