Milyen típusok közül válogathatunk? 

Az elektromos kerekesszékek számos változata elérhető, beltéri modellek és kültéri, utcán alkalmazott típusok egyaránt. Igényeink szerint válogathatunk a Rehaker.hu elektromos kerekesszékeinek választékából

A beltéri modellek kompakt eszközök, a szűkebb helyeken is egyszerűen navigálhatók, fordulékonyabbak, mint a kültériek. Legfőbb előnyük, hogy szétszedhetők, illetve összecsukhatók, ezáltal helytakarékosan tárolhatók, amennyiben nincs rá szükség. A kisebb rakodóterülettel rendelkező járművekkel is gond nélkül szállíthatók. Egyesek kizárólag lakásban alkalmazhatók, míg mások bizonyos távolságok megtételére is, de csakis akadálymentesített szilárd burkolattal bíró terepen. 5-6 km/h tekinthető a maximális sebességüknek, egy feltöltéssel pedig 15-19 km tehető meg. 

Az utcai változatok kialakítása eltérő, hiszen esetükben fontos, hogy a kültéri viszonyoknak megfelelően helytállhassanak. Ennek okán szélesebb felületű, nagyobb méretű kerekekkel ellátottak. Alkalmasak hosszabb távolság megtételére, ezt az 50 Ah akkumulátorok garantálják. A hatótávolság természetesen a modelltípus, illetve a terepviszonyok függvénye, ez alapján körülbelül 30-35 km-re tehető. 6-8 km/h a várható maximális sebességük. Plusz előnyük, hogy irányjelzők, illetve lámpák is beépítésre kerültek, így biztonságosan használhatók a kinti környezetben. 

Ajánlott beltéri és kültéri elektromos kerekesszékek 

BERKO JO-30 beltéri modell javasolt mindazoknak, akik egy kisebb méretű, kiemelkedő fordulékonyságot biztosító, szétszedhető típust keresnek. Egyszerű tárolás és szállítás jellemzi, mivel 4 részre szedhető. 

Szintén remek választás a kompakt kialakítású, rendkívül egyszerűen manőverezhető, összecsukható beltéri Karma Falcon kerekesszék. Külön kiemelendő, hogy 59 cm-es szélességének köszönhetően nem fog ki rajta egyetlen beltéri ajtó sem. 

Igen praktikus például a Karma Blazer dönthető üléssel felszerelt kerekesszék is, mely beltéri és utcai környezetben egyaránt igénybe vehető. 

Szintén többfunkciós, sokrétűen alkalmazható az Ortopedia Allround 900C elektromos szék, melynek kivehető karfája megkönnyíti a beülést. 

Utazáshoz fejlesztett speciális kerekesszék

A bőséges termékpaletta lehetővé teszi, hogy igényeinkhez mérten válasszuk ki a legmegfelelőbb típust. Elérhetők különféle kiegészítőkkel, plusz funkciókkal ellátottak is, például az utazásra tervezett Meyr isa iTravel 1.054 összecsukható modell. Kis súlya és kialakítása lehetővé teszi a szállítását akár kisebb személygépkocsival is. 

A legfontosabb, hogy az egyéni preferenciákat, illetve a kényelmi szempontokat figyelembe véve válasszunk!


Egészség