Készülődés az ünnepre, vendégségre

Ha olyan a társaság, esetleg játékokkal is készülhetünk, mert a felnőttek is szeretnek ám játszani, és ma már tényleg nagyon jó társasjátékok közül választhatunk. A háttérbe pedig kellemes zenéket, lágy dallamokat tervezzünk.

Rendet rakunk otthonunkban, kitakarítunk, esetleg fel is díszítjük lakásunkat vagy házunkat. Megtervezzük és elkészítjük a menüt, megfőzzük és megsütjük az ínycsiklandó fogásokat, valamint a hozzájuk illő és a társaságnak vagy családnak is tetsző italokkal készülünk. A menühöz és az alkalomhoz illő terítéket tervezünk. Attól függően, hogy milyen ételeket gondoltunk, elővehetjük a hozzájuk illő tányérokat, késeket, villákat, kanalakat. A szép terítőre vagy asztali futóra elegáns ünnepi asztalt terítünk, némi extrával, szalvétagyűrűvel, kristály gyertyatartóval, csillogó poharakkal. 

Aztán behozzuk a levest fazékban, a sültet tepsiben… Ugye meglepődtél? Rengeteg készülődés, egy pompás este, amikor mindent ünnepi díszekbe és fényekbe öltöztettünk, ami a lelkünket is ünnepi hangulatba ringatja. Egy ilyen estéhez nem illik a konyhai lábos, meg a tepsi.

A tálalás, avagy a szervírozás alapjai

A tálalás fontos része minden étkezésnek, igazság szerint a hétköznapokban is, de kiváltképp akkor, ha ünnepséget vagy vendégséget rendezünk. Nemcsak a szánkkal élvezzük az ételt, hanem élvezzük az étel látványát és illatát is. Ezért van az, hogy az igényes éttermekben a tálalás is mindig remekbe szabott. 

Az ételek tálalásához kitűnő, prémiumminőségű porcelánokat kínál a Villeroy & Boch, ahol hatalmas és gyönyörű kínálatot talál levesestálakból, valamint a különféle kínáló- és tálalótálakból, legyenek azok laposak, kerekek, csepp formájúak, emeletesek, laposak vagy mélyek, színesek vagy hófehérek.

A vendégvárás tökéletes kiegészítői lehetnek a díszes, festett virágos, színes vagy különleges formájú büfétálak, legyen szó akár rusztikus, egyszerű, színes, elegáns vagy modern készletről, mindegyikhez találni fogsz hozzá illőt. Találsz még hosszúkás és íves előételes tálat, amiket szószos tálkákkal kiegészítve már az előétel is szemet gyönyörködtető lesz. Csodaszép modern dupla tálkák, lasagne tálak, grillhez illő tányérok, csepp alakú gourmet tálak, ovális sültes tálalótálak, szögletes, levelet formázó tálalótálak, többszintes állvány és süteményes kínálótálak, tortatálak, gyümölcsöstálak, csodás salátástálak várnak, hogy beléjük szeress. A levesestálak visszarepítenek a nagyi vasárnapi ebédjének emlékéhez, de olyan is akad, ami egy elegáns rezidencián is méltón megállja a helyét. 


Otthon