Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan lehet ezt könnyedén megvalósítani. 

Az üveg főzőlapok világa

Az onlineMárkaboltok üveg főzőlapjainak tisztán tartása nem nagy probléma, hiszen alig 1-2 perc alatt szinte olyanná tehetjük, mint amilyen újkorában volt. Persze sok esetben nem elegendő egy kis víz meg egy tiszta szivacs, így a makacs szennyeződések eltávolítása érdekében hoztunk pár tippet, aminek köszönhetően nem lesz olyan bonyolult a dolog. Fontos azonban, hogy mindig a megfelelő tisztítószerekkel dolgozzunk, a szerszámok is olyanok legyenek, amelyek nem tesznek kárt az üveg felületében. 

Az első és legfontosabb, hogy legyen a napi rutin része a főzőlap letörlése. Minden használat után lényeges, hogy megtisztítsuk azt, ez segíthet abban, hogy mindig tökéletesen működjön és jól is nézzen ki. Amennyiben ezt az egyszerű és kíméletes eljárást hozzáadjuk a napi konyhai műveletekhez, akkor az nagyban megkönnyíti az egész folyamatot. Nincs szükség másra, mint egy nedves ruhára, szivacsra vagy papírtörlőre, valamint egy üveg 10%-os ecetre. 

A tisztítás folyamata

Az első lépés, hogy mindenképpen hagyjuk kihűlni a lapot főzés után. A legjobb megoldás, ha étkezünk és csak utána takarítjuk le, így sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk. Ha a főzőlapon csak pár folt van, esetleg kicsöpögött valami, akkora azt ecettel lepermetezve azonnal el tudjuk távolítani. 

A második lépés, hogy egy nedves papírtörlővel letöröljük a felületét, így teljesen tisztává varázsoljuk azt. Ügyeljünk arra, hogy csíkmentességig töröljük szárazra, alaposan, amíg minden csík és folt el nem tűnik róla. A legjobb azonban, ha mindig száraz és tiszta serpenyőt helyezünk rá, így a főzőlap nagyobb eséllyel marad foltmentes, nem kell azon tanakodni, hogyan távolítsuk el róla az égett dolgokat. 

Mit tehetünk nagyobb szennyeződés esetén?

A napi takarítás mellett ugye a főzőlapot is minden nap tisztítani kell. Sok esetben nem elég egy rövid átmosás, hiszen legalább havonta egyszer kezelni is kell annak felületét. Ez segíthet abban, hogy a szennyeződések kisebb eséllyel ragadjanak meg rajta, sőt, ez a művelet megóvja a főzőlapot a későbbi károsodásoktól. A cukros dolgok, mint a szirup vagy a zselé esetében muszáj azonnal cselekedni, hiszen ha ezek kihűlnek, akkor odatapadnak és maradandó foltokat okozhatnak a berendezésen. Ilyenkor akár fél órára is szükség lehet ahhoz, hogy minden csíktól megszabaduljunk. Jó megoldás ebben az esetben egy nem dörzsölő tisztítószivacs, valamint egy tűzhelytisztító folyadék, amely szinte azonnal leoldja, amit kell. Egy száraz kendővel áttörölve pedig ismét olyan lesz, mint új korában. 


Otthon