A keresés előtt érdemes hátralépni egyet és felmérni a lehetőségeket

Maga az álláskeresés nem egy egyszerű folyamat. Rengeteg buktatója van, több tényezőre is oda kell figyelni, valamint az álláskereső hozzáállása is nagymértékben befolyásoló tényező. A legfontosabb az, hogy ne kezdjünk el kapkodni, szánjunk mindenre elég időt, például az önéletrajz elkészítésére, amihez nagy segítség jelenthetnek a CV Shark önéletrajz-készítő tanácsai.

Mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy egy adott pozíciót nem feltétlenül az kapja meg, aki a legnagyobb tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik, ami az ahhoz a munkához szükséges. Egyre több múlik azon, hogy ki hogyan “marketingezi” saját magát, mennyire tudja eladni a szakértelmét, a személyét, a tudását.

Ezért is van nagy hangsúly azon, hogy nem szabad elkapkodni az álláskeresést, adjunk időt a felkészülésre, és mi se hanyagoljuk el saját magunk marketingértékét. Ma már több olyan online kurzus, tanácsadó cég érhető el, amelyek kifejezetten az álláskeresőkre specializálódtak, és segítenek elindulni, valamint megtalálni a számunkra ideális munkahelyet.

Higgyük el, a megfelelő álláskeresési módszerekre szánt idő valójában egy saját magunkba befektetett munka, ami garantáltan meg fog térülni. Sokszor elég csak egy megfelelő LinkedIn-profil, de van, hogy érdemes felkészülni a különböző interjúhelyzetekre, valamint az önéletrajzról se feledkezzünk meg.

Mire érdemes figyelni állásinterjú közben?

Az állásinterjú nem csak abból áll, hogy arra koncentrálunk, minél szimpatikusabb és helyes válaszokat adjunk a feltett kérdésekre. Fontos az is, hogy mi magunk is minél többet kiderítsünk az adott munkahelyről, felmérjük, szimpatikus-e az, amit látunk és tapasztalunk. Ha nem tudjuk magunkat elképzelni a cégnél, akkor hiába vagyunk mi szimpatikusak, nem fog működni a közös munka.

Tegyünk fel mi is nyugodtan kérdéseket, figyeljük meg, mekkora hangsúlyt fektetnek arra, hogy az ideális munkavállaló érkezzen hozzájuk. Fontos az, hogy odafigyeljenek ránk, ki az, aki jelen van a beszélgetés során, ne csak azt érezzük, hogy egyek vagyunk a sok közül és valójában nincs is ránk szüksége a cégnek.

Válogassunk, de ne legyünk előítéletesek!

Milliós fizetést ma már nem csak a multicégek képesek nyújtani, hanem a kisebb vállalkozások is. Legyünk nyitottak álláskeresés során, feleslegesen ne szűkítsük a jelölteket, inkább gyűjtsünk minél több információt.


Munka