Gyermekkorban az önfeledt játék és a csínytevések kellene, hogy kitegyék a mindennapokat, de sajnos előfordul még a legkisebbekkel is, hogy megbetegednek, és akár rendszeres látogatással, akár folyamatos bentfekvéssel vendégei lesznek egy-egy rendelőnek, kórháznak.

Felnőttként sem szívet melengető a (szerencsés esetben) hófehér, csupasz falak látványa, de a kicsiknek a helyzet okozta félelmét, rossz érzését sem segít enyhíteni. 

A cikk alján lévő linkre kattintva megnézheted a videót, ahogy Zsivicza Diáék dolgoznak

Ezen szeretne változtatni Zsivicza Diána, a Kórházdekor megálmodója, aki csapatával az ország intézményeit járja és díszíti rendületlenül. A költséges tevékenység végzéséhez most támogatók jelentkezését várják, akik kórházak „örökbefogadásával” hozzájárulnának ahhoz, hogy a kis betegek egy kellemesebb, nyugtatóbb környezetben gyógyulhassanak.

„Két évvel ezelőtt, a Covid kezdetén diagnosztizáltak nálam áttétes rákos megbetegedést, a járvány legtombolóbb időszakában zajlottak a kezeléseim, műtéteim. Mivel akkoriban minden talpalatnyi helyen fertőzötteket ápoltak a kórházi osztályokon, engem mindig éppen ott helyeztek el, ahol arra lehetőség nyílt. Volt, hogy ez egy gyermekosztály volt. Akkor szembesültem azzal, hogy mennyire lehangolóak ezek a kórtermek is, semmi jelét nem mutatta a közeg annak, hogy itt gyermekek „laknak”.

Mivel a cégem eleve nyomdatechnikával foglalkozik, megindult a fantáziám abba az irányba, miként lehetne ezeket a sivár falakat élettel, vidámsággal megtölteni”

– kezdte történetét Zsivicza Diána.

 

A kezdeményezés tárt karokra lelt

 

Az ötletet a kórházak vezetői nyitottan fogadták, olyannyira, hogy csakúgy, mint rendelőikben, a Kórházdekor megrendelői között is hosszú várólista keletkezett.

„Olyan sokan szeretnének élni a lehetőséggel, aminek költségét cégünk sajnos nem képes egyedül viselni, ezért folyamatosan támogatók jelentkezését várjuk, akik egy-egy kórházat örökbe fogadva szeretnének hozzájárulni ehhez a jószándékú kezdeményezéshez. Eddig több, mint 10 helyszínen szépítettük meg a környezetet, de még számos helyen számítanak ránk. Jelenleg öt intézmény vár „örökbefogadóra”: Péterfy Sándor Kórház gyermek ambulancia és újszülött osztálya, a Szent János Kórház gyermeksebészete, valamint a Péterfy Sándor Kórház gyermekszemészete.” – ismertette a Kórházdekor megálmodója.

Hozzátette: természetesen továbbra is várják azon gyermek egészségügyi intézmények - kórház, rendelő, klinika, vizsgáló - jelentkezését, ahol sok a fehér falfelület.

„A Kórházdekor keretében készült dekorációk minden esetben környezetbarát nyomtatóval készült matricák, amik tisztíthatóak, fertőtleníthetőek. Optimális esetben csak kétszer megyünk a helyszínre, egyszer felmérni és egyszer dekorálni, ami egy napnál nem tart tovább. Bár egy-egy dekoráció előkészítése, a matricák elkészítése, formára vágása több napot is igénybe vesz, a helyszínen csak a kihelyezés idejéig tartózkodunk, amihez az intézmény részéről nincs szükség előkészületre. Akár a kórteremben is maradhatnak a gyerekek, amíg a dekoráció elkészül, hiszen 1 matrica kb. 5 perc alatt falra kerül” – tudtuk meg Zsivicza Diánától.

A karácsony közeledtével most sokakban felébred a szándék, hogy lehetőségükhöz mérten segítsenek.

Ez is egy olyan apropó, amivel még az év vége előtt, akár magánszemélyként, akár céges háttérrel meg tudják valósítani, hogy egy színtiszta, jó cselekedet az ő nevükhöz fűződjön.

Ha további érdekes cikkeket szeretnél olvasni akkor kattints ide! 

Ide kattintva megnézheted a videót Diáék munkájáról!


Egészség Életmód Gyermek Munka