Gázóra állás diktálása telefonon az MVM-nél

Nézze meg a korábban kapott gázszámlán jelzett diktálási időszakot!  Kizárólag a számlán feltüntetett időszakban diktálja be a mérőállást:

Mire van szükség a telefonos földgáz diktáláshoz?

- 10 jegyű felhasználóazonosító szám (a gázszámla első oldalán, a jobb oldalon lévő bekeretezett részben található)
- a gázmérő(k) gyártási száma (a számla harmadik oldalán található)
- a gázmérőről leolvasott mérőállás (aktuális óraállás)

Hasznos tanácsok telefonos diktáláshoz:

- Figyelmesen hallgassa meg az automata által elmondott információkat, majd kövesse az utasításokat.

- Hallgassa figyelően az elmondott szöveget, ne türelmetlenkedjen! Az információk elhangzását követően (a gépi hang kérésére) adja meg felhasználóazonosító számát (a telefonos nyomógombok segítségével kell azt bepötyögni)

- Az adatokat az MVM rendszere bemondásra nem, csak a telefonkészülék nyomógombjainak beütésével tudja elfogadni.

- Az Ön által megadott számokat a rendszer visszamondja. Nyomja meg az 1-es gombot, ha helyesen adta meg a számot. Hiba esetén a 2-es gomb megadásával van lehetőség a módosításra.

Több gázmérő esetén a további gázmérők állásának megadásához minden mérőállás rögzítés végén, az 1-es gomb megnyomásával van lehetősége rögzíteni a következő mérőállást.

Telefonszámok a földgáz (MVM) diktáláshoz:

- mobiltelefonról: 06 1 237 7777

- külföldről: +36 1 237 7777

- vezetékes telefonról: 06 80 405-540

gázóra diktálás MVM 2024

A telefonos gázdiktálás folyamata (készüljön fel előre)

1. Kérjük, adja meg tíz jegyű felhasználóazonosító számát, majd nyomja meg a # gombot.

Az automata rendszer visszaolvasza az azonosító számot. Ha a szám helyes, nyomja meg az 1-es gombot. Ha téves, a 2-es gomb megnyomásával tud javítani.

2. Következő lépésként kérjük, adja meg a gázmérő gyártási számának utolsó négy számjegyét, majd nyomja meg a # gombot.

Az automata rendszer visszaolvassa a gyártási számot, és ha a szám helyes, nyomja meg az 1-es gombot. Ha téves, a 2-es gomb megnyomásával tud javítani.

3. Most pedig adja meg a gázmérőn leolvasott egész köbméter értéket. Az érték rögzítéséhez nyomja meg a # gombot.

Az automata rendszer megismétli az Ön által megadott mérőállást, és megerősítéshez nyomja meg az 1-es gombot, vagy ha szükséges, a 2-es gombbal tud javítani.

4. Amennyiben több gázmérővel rendelkezik, nyomja meg az 1-es gombot, és a rögzítési folyamat újra indul. A rendszer rögzíti a mérőállást és visszaigazolja azt.

Mikor lehet gázt diktálni?

gázóra mérőállás diktálása telefonszám telefonon online MVM-nél

Ha az Ön számlázási módja havi diktálás, akkor minden hónapban egy előre meghatározott, 4 napos időszakban kell diktálnia a gázóra állását. A pontos diktálási időszakot a gázszámlán találja.

Éves gázóra leolvasás: évente egy alkalommal a gázhálózati cég által megbízott leolvasó rögzíti a mérőállást, akinek biztosítani kell a bejutást a mérőhöz. Az éves leolvasáskor (melynek várható időpontját a számla 3. oldalának alján vagy a 4. oldalon találja) a leolvasó által rögzített mérőállással készül el az elszámoló számlája, ezért a mérőállás diktálását ebben az időben nem tudja az MVM Next fogadni.

Lakossági földgáz ára 2024 kalkulátor segítségével az aktuális gáz árakat is kiszámolhatja

Elfejtettem gázt diktálni, mi a teendő ilyenkor?

Abban az esetben, ha nem rögzíti a mérőállását (elfelejt diktálni) a meghatározott hónapban belül a 4 napos időszakban, akkor a becsült fogyasztás alapján számítódik ki a számlája.

Ha kétszer egymás után, vagy összesen háromszor az éves leolvasások között nem rögzíti a mérőállást, akkor automatikusan átállítják a számlázási módot hőmérsékletfüggő részszámlázásra az éves leolvasás után.

A hőmérsékletfüggő részszámlázás előnye, hogy Önnek nem kell minden hónapban rögzítenie a mérőállást, de mégis kap egy részletes számlát, amely figyelembe veszi a hőmérsékletet és fogyasztási szokásait.

Amennyiben vissza szeretne térni a havi mérőállás alapú számlázási módba, ezt az éves elszámoló számla kiállítását követő 30 napon belül jelezheti.

Gáz diktálás online

A gáz online diktáláshoz regisztrálnia kell az MVM Next online ügyfélszolgálati felületén, és így gázfogyasztását interneten is diktálni tudja otthonából, kényelmesen.

Az MVM online ügyfélszolgálata IDE kattintva érhető el.

Földgáz óraállás diktálás appon online MVM

Földgáz diktálása appon, applikáción keresztül

Töltse le okostelefonjára az MVM Next appot (applikációt), és diktálja óraállását telefonján keresztül.