Hogyan néz ki a lízing használt autó esetén?

A használt autó lízing nem sok mindenben különbözik a többi lízingtől, azonban van pár feltétel, amiben tapasztalhatunk némi eltérést, és oda kell figyelni. A lízing gyorsan elintézhető, köszönhetően az olyan oldalaknak, mint amilyen a Lizingo.hu is.

Használt autó esetében is ugyanúgy néz ki az elindulás, mint más autóknál. Ki kell választanunk azt az autót, amit meg akarunk vásárolni. Akár egy magánszemély autótulajdonos vagy egy autókereskedő autóját is kiválaszthatjuk, majd ezt a használt autót a bank megveszi nekünk. Az önerő ebben az esetben is minimum 20%. Ehhez a maradék vételárat a bank utalja át az eladónak, amit kamattal együtt kell visszafizetni maximum 84 hónap alatt.

Természetesen az autót mi fogjuk használni, így az üzembentartók is mi leszünk a forgalmiban. Ha sikeresen törlesztettük a tartozást, akkor az autó tulajdonjoga is a miénk lesz.

Itt is ugyanúgy kétféle lízingtípus érhető el, azonban itt már vannak plusz feltételek is. Az egyik közkedvelt forma, pláne magánszemélyek esetében a zárt végű lízing, amivel maximum 17 éves jármű esetében lehet élni. Amint az összeg visszafizetésre kerül, a lízingbe vevő automatikusan az autó tulajdonosa lesz.

A másik a nyílt végű lízing, ezt azonban maximum 8 éves autónál lehet választani, amennyiben az eladó 27%-os áfával kiállított számlát tud adni az autóról. A futamidő végén egy kis összegű maradványértéken lehet megvásárolni az autót.

Önerőre is szükség van

Fontos kiemelni, hogy használt autó lízing esetén szükség van minimum 20% önerőre, függetlenül attól, hogy az igénylő magánszemély, egyéni vállalkozó vagy cég. Továbbá az egész lízing futamideje maximum 84 hónap, azaz 7 év lehet, aminek mindenképpen ki kell futnia a jármű 18 éves koráig.

A legolcsóbb lízingkonstrukciók általában nyílt végű lízinggel érhetőek el, ahol az autó a gyártási éve alapján maximum 8 éves és természetesen az eladó 27%-os áfás számlát tud kiadni az autóról. Azért is lehet olcsóbb használt autó lízing esetén a nyílt végű változat, mert itt spórolni lehet az autó áfa finanszírozásának költségeivel.

Bárki számára elérhetőek

A nyílt végű lízing régebben csak vállalkozások számára volt elérhető, azonban ma már magánszemélyek is választhatják ezt, és ezzel alacsonyabb kamatokat vehetnek igénybe.

Céges ügyfelek számára kifejezetten fontos észben tartani, hogy a legolcsóbb céges autó lízing nyílt végű, és legalább 48 hónapos futamidővel rendelkezik: 1-3 éves, kevés kilométert futott, garanciális, törésmentes, zöld rendszámos autó esetében a legkifizetődőbb ez a megoldás.


Autó