Éppen emiatt még a legalaposabb fogápolási technika mellett is szükség lehet időnként a fehérítési eljárásra, ha valaki csillogó mosolyt szeretne. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a módszereket, amikkel valóban látványos eredményt lehet elérni.

A hidrogén-peroxid ereje

A Budapest Dental fogfehérítés módszerei közül a leghatékonyabb a hidrogén-peroxidos orvosi kezelés. A fogfehérítésre szolgáló zselé hidrogén-peroxid- és szilikon-dioxid-tartalma biztosítja a kívánt árnyalat elérését és hosszú ideig való megőrzését. A fogsort kék fényű LED-lámpával világítják meg nagyjából egy órán keresztül. 

Fogfehérítés természetes anyagokkal

Egyre többekben jelentkezik az igény, hogy ha lehet, akkor kerüljék az erős vegyi anyagokat. Az ő számukra ideális választás lehet az úgynevezett kozmetikai fogfehérítés. Ez az eljárás nem tartalmaz hidrogén-peroxidot vagy más kemikáliát, csak természetes anyagokat. Éppen emiatt - bár az eredmény itt is magáért beszél - korántsem olyan tartós, mint az első változat esetében.

Fogfehérítés otthon

Létezik olyan fogfehérítési módszer, amit ön is használhat otthonában. Ha ezt választja, akkor először is egyedi mintát készítenek a saját fogazatáról. Ezt a sínt töltik meg fogfehérítő anyaggal, aminek az összetételét mindig fogszakorvos határozza meg. Utána ezt az eszközt bármikor hordhatja, amíg a vágyott célt el nem éri.

Annak ellenére, hogy nagyon hasonlít a rendszer az interneten rendelhető fogfehérítési eszközökhöz, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy itt lényegében hozzáértő fogorvossal működünk együtt. Ennélfogva biztonságosabb, hiszen a hatóanyag koncentrátumát szakértő állapította meg.

Ráadásul a sín is garantáltan illeszkedni fog, hiszen egyénre szabottan készül. Ilyen feltételek mellett kellő ideig használva a készüléket ugyanolyan eredmény érhető el, mint a LED-lámpás technológiával.

Belső fogfehérítés

Vannak olyan esetek, amikor a fog elszíneződése nem külső probléma, hanem a fog belsejében zajló folyamatok okozzák. Tipikus ilyen a gyökérkezelt fogak elszürkülése. Az ilyen fogakra a külsőleg történő fehérítési eljárások lényegében hatástalanok, ezeket belülről kell kezelni.

Ilyenkor a fogorvos a fog belsejébe helyezi a fehérítő anyagot majd meg kell ismételni a kezelést néhány alkalommal. 

Fogfehérítés után

A kezelést követő órákban kerülni kell a savas, illetve a sötét színű ételeket, italokat. Érdemes semleges színű fogkrémet is beszerezni, hogy a több árnyalatnyi különbség minél tovább megmaradjon.

A fogfehérítés nem úri huncutság, hanem az ápolt megjelenés része. Jelentkezzen be a Budapest Dental rendelőbe és kérje az orvosi, dentálhigiéniai vagy az otthoni fogfehérítő kezelést.

A cikkhez ajánlott kalkulátorunk


Egészség