Ezt az eseményt többféleképpen is meg lehet rendezni, az alábbiakban erre vonatkozóan adunk ötleteket.

A céges parti helyszíne

Több lehetőség is a rendelkezésünkre áll, foglalhatunk asztalt valamelyik közeli étterembe, de kérhetünk catering szolgáltatást is. Ebben az esetben, ha odafigyelünk a környezetvédelemre, akkor az indepack.hu-n rendelhető cukornád tányérokba kérhetjük az ételeket, hiszen így a fenntartható állományból származó csomagolást támogatjuk.

Egy harmadik lehetőség, ha elutaztatjuk a munkatársakat valahová, ami lehet egy wellness helyszín, vagy valamilyen erdei, kirándulós lehetőség, de akár egy síparadicsom is. Ha lehetősége van a cégünknek egy ilyen komolyabb utazásra, akkor ez egy csapatépítő tréninggel is összeköthető.

Miért fontos a csapatépítés?

Kutatások bebizonyították, hogy az irodán, munkahelyen kívül végzett egyéb közös tevékenység jót tesz az alkalmazottak, valamint a vezető-beosztott kapcsolatának. Erre kiváló lehetőséget nyújt bármilyen csapatépítő program, amire ma már számtalan érdekesebbnél érdekesebb ajánlatot kaphatunk.

A csapatépítés következtében fejlődik a munkatársak közötti kommunikáció, ami javíthatja az irodai, munkahelyi hangulatot és a csapat eredményességét, ezenkívül motivációt ad a jövőre nézve. Gyakran egy visszahúzódó munkatárs csak egy ilyen külső környezetben mer megnyílni és elmondani ötleteit, ezért meglepő tervekkel is találkozhatunk. 

Az új környezet nagyobb kreativitásra ösztönözheti az alkalmazottakat, amiket később a munkahelyen is kamatoztathatnak, ezen kívül a problémamegoldó képességeiket is fejleszthetjük.

Ezeken a programokon a vezetők és az alkalmazottak egyenrangú pozícióba kerülnek, így előremozdulhat a köztük lévő kommunikáció, ami a jövőre is kihathat.

A munkahelyi vacsora szolgáltatója

Ha szolgáltatóként végzel céges cateringet, akkor figyelj oda arra, hogy környezetbarát tálcákon kínáld az ételt. A cukornádból készült tálcák, tányérok úgy néznek ki, mint a habtálca, azonban komposztálhatók és lebomlanak, így igazi alternatívái a műanyag csomagolásnak. Ezeken a tálcákon ízlésesen elrendezhetőek a hidegtálak és az egyéb ételek, használd te is, a környezet megóvása érdekében.

Gondoskodj arról is, hogy elegendő csomagolóanyagot vigyél a helyszínre! Gondolj arra, hogy a megmaradt ételt az alkalmazottak szívesen fogják hazavinni, hiszen abból esetlegesen még a családjuk is megvacsorázhat. Érdemes tehát zárható, eldobható csomagolást is mellékelni az étel mellé.

Ha cégvezető vagy, akkor mindenképpen szervezz év végi közös céges partit, ezzel összekovácsolhatod a munkahelyi közösséget.


Gasztro