Még évtizedekkel ezelőtt előny volt az, ha valaki értette ezeket, ma már elvárás lett, épp olyan, mint például az érettségi.

Miért terjedt el ennyire az Office programcsomag?

Adminisztrációra mindenhol szükség van: egy kisebb cég is rengeteg információt tárol, vagy éppen használ a mindennapos működése során. A digitalizációnak hála ez a 21. században sokkal könnyebb lett, amiben hatalmas szerepet játszanak a szöveg- és táblázatszerkesztő szoftverek. A beszerzésük se volt soha ilyen könnyű: ott van például a Szoftver24.hu kínálatában az Office programcsomag, amivel akár percek alatt telepíthetünk, aktiválhatunk minden egyes elemet, s azonnal használhatjuk is. 

Az elmúlt bő 20 évben az egész világon, így hazánkban is ez lett a legelterjedtebb irodai programcsomag. Ez egyáltalán nem meglepő, mivel a használata nagyon egyszerű, s mivel univerzális szoftverekről van szó, mind a kezdő felhasználók, mind a profik igényeknek teljes mértékben megfelelnek. Ma már a legtöbb szöveget és dokumentumot például Wordben írják, ami nem kis teljesítmény. Természetesen az adatkezelésre, valamint a különböző műveletekre, kimutatásokra és számításokra ott van az Excel, ami sok cég életét könnyítette már meg.

A prezentációk mestere: a PowerPoint

A PowerPoint pedig a prezentációk során elengedhetetlen termék. Ha úgy vesszük, a segítségével lehet a legjobb vizualizálni a Wordben leírtakat, és értelmezni az Excelben tárolt adatokat. 

Mind rövidebb, mind hosszabb bemutatók során is tökéletesen megállja a helyét, például az egyetemi oktatásban hatalmas szerepe van, egy egész féléves anyag is elfér egyetlen fájlban. Rá is igaz az, hogy az alap felhasználást könnyű elsajátítani, de ajánlott pár órát foglalkozni vele a teljes képért és a gyakorlatért.

Mire figyeljünk Office termékcsomag vásárlása során?

Sajnos a digitalizációnak és az internet elterjedésének megvannak a maga hátrányai is, nem csak előnyei. Ajánlott kerülni az illegális forrásokat, mivel ott a legtöbb esetben látszólag a jó programot töltöttük le, de ki tudja mi van még a csomagban. 

A szürke zónás Office inkább egy zsákbamacska, mint valódi termékcsomag. Könnyen szembejöhet velünk egy vírus, ami tönkreteheti a számítógépet, vagy egy olyan kártevő, ami folyamatosan gyűjti rólunk az érzékeny adatokat.

Vásároljunk megbízható, legális forrásból, így egyrészt garantált a biztonság, másrészt a későbbi frissítéseket is azonnal, ingyenesen megkapjuk, amivel mindig a legújabb verziót futtathatjuk a számítógépen. Egy Office csomag természetesen nem csak Word-Excel-PowerPoint hármasból áll, ennél sokkal többet tud nyújtani, így pláne érdemes odafigyelni vásárlás során.


Munka