Örömteli módon a PayPal egyre inkább közeledik a kriptopénzek piacához

A kriptopénzek felhasználói számára mindenképp örömteli az a néhány hónappal ezelőtt napvilágot látott hír, miszerint a PayPal egyértelműen nyit az innováció, ezenbelül pedig a kriptopénzekkel történő fizetés világa felé.

Márpedig egy több száz millió felhasználóval rendelkező és kimondottan népszerű fizetési platform színre lépése komoly előrelépést jelenthet. Pláne annak fényében, hogy a PayPal szándéka lehetővé tenni a direkt adás-vételt a kriptopénzek terén, a 325 millió főt számláló felhasználói bázisának.

Ha a hírek igazak, csak idő kérdése, és a PayPal bitcoin tárca is elérhető lesz

A bitcoinnal kapcsolatosan publikált hírekből kiderül, hogy a PayPal fejlesztői egy beépített tárca megalkotásán dolgoznak, elősegítve így a zökkenőmentes használatot. Hogy a likviditás biztosított legyen, a PayPal részéről a kriptopénz tőzsdékkel folytatott együttműködés is bizonyosan a tervek között szerepel.

Fontos kérdés lehet persze, hogy várhatóan mikortól élesedhet maga a szolgáltatás. A nyár elején megszellőztetett információkat alapul véve hozzávetőlegesen három hónapon belül prognosztizálható az indulás. Egyúttal az sincs persze kizárva, hogy az úgynevezett „release” ennél hamarabb is megtörténik.

Felhasználóként persze egyértelmű az álláspont: minél hamarabb, annál jobb.

A PayPal fejlesztéseivel kapcsolatos egyéb izgalmas információk

A PayPal szándékainak a komolyságáról egyéb tényezők is árulkodnak. Erre utalhat például az az intézkedés, miszerint a szintén fizetési megoldásokat kínáló Venmo is részét képezi majd a kriptopénzek felé irányuló nyitási projektnek. Ennek hatására további 52 millió emberhez juthat el a szolgáltatás.

Ezenkívül a PayPal berkein belül nyolc álláshirdetés is megnyílt, méghozzá a Blokklánc Kutatócsoport feltöltése végett. Ezeket a jeleket pedig képletesen szólva vastagon húzta alá Sri Shivananda, a PayPal technológiai vezetője egy nemrég született interjú keretei között.

A mondandója alapján ugyanis a pénz digitalizációjával kapcsolatban legfeljebb a “mikor” kérdés jöhet szóba, minden más egyértelmű. A felsoroltak fényében tehát megalapozottan lehetünk bizakodóak, a PayPal színre lépésre a kriptopénzek piacán gyakorlatilag borítékolható.

Ez a lépés pedig nemcsak a lehetőségeket bővítheti a felhasználást tekintve, hanem újabb és újabb ajtókat nyithat meg a további előrelépések irányába.


Pénzügy