Ha nem saját kezűleg szeretnénk megoldani a dolgot, akkor felmerül a kérdés, milyen skálán mozognak a tisztasági festés árak? Szerencsére hamar választ kaphatunk, ha meglátogatjuk a joszaki.hu oldalt, ahol részletesen is tájékozódhatunk arról, hogy milyen kiadásra kell számítanunk. 

Milyen tényezők befolyásolják a tisztasági festés árakat? 

Az, hogy a tisztasági festés mekkora kiadást fog jelenti alapvetően négy dologtól függ: a festéktől, a korábbi festés állapotától, a fal minőségétől és a felület nagyságától. Ami a festéket illeti, nem mindegy, hogy egy sima vagy speciális tulajdonságokkal rendelkező termékről van-e szó. És persze a szín is számít, hogy könnyen vagy nehezebben, esetleg több festékből kikeverhető árnyalatot szeretnénk-e. 

Előfordulhat, hogy annyit várunk a tisztasági festéssel, hogy a korábbi festékréteg már nagyon rossz állapotban van, például elkezd leperegni. A munka ez esetben drágább lesz egy alapvetően jó állapotban lévő fal felfrissítésénél. Ha a falon hibák, egyenetlenségek is vannak, akkor általában a szakember felajánlja, hogy korrigálja őket, de ez is növeli a költségeket. Ha kíváncsi vagy a többi tényezőre, amik növelhetik a tisztasági festés árakat, akkor a Jószaki oldalon tudsz informálódni. 

Íme, egy konkrét példa! 

Egy 2,6 m belmagassággal rendelkező, 90 négyzetméteres családi ház esetében a két rétegben felvitt tisztasági festés 470.000 forint 2023-ban. Ebben a festésen kívül a munkaterület fóliázása, az alapozás, a falhibák javítása és a takarítás is benne van. Amit még fontos tudni, hogy ez egy olyan projekt volt, ahol a falon viszonylag sok nyílászáró, illetve boltív volt. További adatokért, illetve példákért keresd fel a Jószaki weboldalt! 


Otthon Munka