Ott van például a halhús vitamintartalma. Igen gazdag A, B és D vitaminban. Ezen felül kimagasló az ásványanyag tartalma is vonzóvá teszi. Tengeri halak a kálium, a foszfor, a magnézium mellett még jódot is tartalmaznak. A tőkehalmáj tele van omega3-mal, ami érrendszerünk „megmentője” lehet, és még a hajunk növekedését is serkenti.

Kalkulátorunk megmutatja, hogy nemednek és korodnak megfelelő-e a vérnyomásod

További előnye a halnak más húsokkal szemben, hogy alacsony a zsírtartalma, ami nem mondható el például a sertésről, amiből többszörös mennyiséget eszünk meg évente.

Egyes kutatások szerint a rendszeres halfogyasztás segít megelőzni a depresszió kialakulását. Nem csoda, hogy mi magyarok általában sötéten látjuk a világot, hiszen nem eszünk halból túl sokat. Az évi halfogyasztásunk 5 kg/ fő évente átlagosan, amivel igencsak hátul kullogunk az EU-s országokhoz képest. További „érdekesség”, hogy halebédünk, halvacsoránk 40%-át is a karácsonyi ünnepek alkalmával fogyasztjuk el.


Gasztro