A Zyxel a legújabb Wi-Fi 6 szabványt támogató hozzáférési pontok vadonatúj sorozatát dobta piacra, válaszul a vállalkozások és szervezetek egyre növekvő igényére a gyors vezeték nélküli adatátvitel és az egyre több kliens csatlakoztathatósága iránt. Az új NWA50AX és NWA90AX belső hozzáférési pontok, valamint az NWA55AXE külső hozzáférési pontok komoly értékesítési sikerre tettek szert – kétségtelenül a jóval drágább versenytársaikhoz képest kedvezőbb áraiknak köszönhetően.

A másik ok, amiért az új Zyxel hozzáférési pontok gyorsan bestsellerré váltak, az, hogy ezáltal a felhasználók sokkal szélesebb köre számára teszik elérhetővé a modern Wi-Fi 6 (802.11ax szabvány) vezeték nélküli technológiát.

A fejlett vezeték nélküli szabványra való átálláshoz mindössze annyi a teendő, hogy a meglévő hozzáférési pontokat egyszerűen ki kell cserélni újakra, a jelenlegi hálózati kábelek megtartása mellett.

A Zyxel olyan telepítésekhez is kínál megoldást, ahol a Power over Ethernet (PoE) nem kivitelezhető. Ezekre az esetekre felkészülve minden új Wi-Fi 6 hozzáférési ponthoz megfelelő tápadapter (az NWA50AX és NWA90AX modelleknél) vagy PoE befecskendező (a kültéri telepítésre tervezett NWA55AXE modellnél) is tartozik. Ezek a hozzáférési pontok az összes paraméterüket tekintve a UniFi alternatíváit jelentik.

Hálózatkezelés a felhőben

Az új Zyxel NWA50AX, NWA90AX és NWA55AXE hozzáférési pontok másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy központilag kezelhetőek a Nebula felhőszolgáltatáson keresztül. Ez lehetővé teszi a hálózati rendszergazdák számára, hogy felügyeljék szervezetük teljes vezeték nélküli hálózatát, és bármikor és bárhonnan konfigurálhassák az egyes hozzáférési pontokat – egyszerűen egy webböngészőn vagy okostelefonokra és táblagépekre szánt alkalmazásukon keresztül.

Az új hozzáférési pontok hálózathoz való hozzáadásának folyamata is a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsödött. Nem kell mást tenni, mint okostelefonnal beolvasni a készüléken található QR-kódot, a készülék pedig automatikusan és gyorsan átemeli a vezeték nélküli hálózati beállításokat a korábban telepített hozzáférési pontok alapján.

A hozzáférési pontok és vezeték nélküli hálózatok mindennapos kezeléséhez teljesen elegendő a Nebula felhőszolgáltatás ingyenes alapverziója, amely az új Zyxel hozzáférési pontok felhőben történő kezelésének előnyeit kínálja licencdíjak nélkül.

Gyors Wi-Fi bel- és kültéren egyaránt

A diszkrét és kompakt kialakítású NWA50AX és NWA90AX hozzáférési pontok megbízható beltéri lefedettséget és csatlakoztathatóságot biztosítanak számos ügyfél számára. Az egyetlen különbség köztük, hogy a magasabb NWA90AX modell további firmware-funkciókkal rendelkezik a kiterjedt üzleti hálózatok kezelésére.

A két készüléken kívül az új sorozat tartalmazza az NWA55AXE kültéri modellt is, amely IP55-ös szintű por- és vízbehatolás elleni védelemmel rendelkezik, és parkolók, udvarok, kertek és egyéb kültéri területek lefedésére szolgál. A Zyxel NWA55AXE hozzáférési pont tökéletes az épületek közötti vezeték nélküli kapcsolatok kialakításához a Zyxel Smart Mesh technológia segítségével.

Az új Zyxel hozzáférési pontok főbb jellemzői:

●       A Wi-Fi 6 szabvány támogatása (IEEE802.11ax/ac/n/g/b/a)

●       Akár 575 Mb/s átviteli sebesség a 2,4 GHz-es sávban és 1200 Mb/s az 5 GHz-es sávban

●       Akár 8 különálló Wi-Fi hálózat támogatása különböző SSID-kkel

●       A legújabb WPA3-PSK titkosítási szabvány

●       Helyi és felhőn keresztüli kezelés a Nebula platform segítségével

●       Könnyen telepíthető és konfigurálható

●       Power over Ethernet (PoE)

Az értékesítés támogatása érdekében a Zyxel egy marketingkampányt indított „A UniFi alternatívája” címmel, amelyben új vállalati vizuális anyagot láthatunk, és megismerhetjük a „Just Connect” filozófiát.

A kampány kiemeli a fejlett Wi-Fi 6 szabványra való átállás egyszerűségét, az új hozzáférési pontok egyszerűsített kezelését a Nebula felhőszolgáltatáson keresztül, valamint a versenytársak termékeinél lényegesen alacsonyabb árakat.


Tudomány