Ha tehát olyan munkát készülsz végezni, amihez erre szükség van, akkor a balesetek és a bírság elkerülése érdekében érdemes belevágni a képzésbe!

Mindig legyen érvényes szakvizsgád!

Ha tehát olyan pozícióban dolgozol, ahol fokozottan ügyelni kell a tűzveszélyre, és tisztában kell lenned mind az előírásokkal, mind pedig a szükséges teendőkkel egy esetleges tűz esetén, akkor az Alfakapos.hu tűzvédelmi képzése elkerülhetelten lesz számodra.

Fontos ugyanis, hogy mindig érvényes szakvizsgával dolgozz, amelynek eredeti példánya vagy annak hiteles másolata ott kell legyen nálad mindig és mindenkor. Ám mivel a jogszabályok folyamatosan változnak, a technológiai fejlődésnek hála állandóan újítások vannak a tűzvédelem terén is, ezért ötévente meg kell, hogy újítsd a szakvizsgát, vagyis elvégezve egy egynapos képzést a nap végét egy vizsgával kell zárd.

Mire számíts egy ilyen képzésen?

Az Alfakapos.hu szervezésében egy nap alatt megszerezheted és felfrissítheted a szükséges tudásanyagot, és miután minden fontos tudnivaló átadásra került, a napot szakvizsgával zárhatod.

Maga a vizsga két részből áll: egy írásbeli és egy gyakorlati részből, azonban ha az írásbeli 90% fölött sikerül, akkor a második részt már nem kell megcsinálni. Ellenben ha 50-89% közötti írásbelit írsz, akkor mindenképpen szükséges a második vizsgarész is, 50% alatti teljesítmény esetén viszont sajnos új időpontot kell keresned, ahol meg tudod ismételni mind a tanfolyamot, mind pedig a vizsgát.

Mindenképpen tanácsos már az első állásinterjún tisztázni, hogy mire lesz szükséged a legális munkavégzéshez, akad ugyanis olyan pozíció, ahol a tűzvédelmi szakvizsgán túl még érettségire, sőt akár gyakorlati időre is szükséged lesz.

Ahhoz, hogy biztonságosan és jól tudd végezni a munkádat, amely során nyílt láng használata vagy kifejezetten gyúlékony anyagok közelsége a jellemző, a saját és mások biztonsága érdekében is jó, ha nem veszed félvállról ezt a képzést, és a hozzá kapcsolódó vizsgát!

Ne hagyd ki, mert rosszul járhatsz!

Persze nagyvonalúan gondolhatod azt is, hogy hát ugyan ki ellenőrzi ennek a meglétét, ám fontos tudni, hogy bármely ellenőrzés során bekérhetik a tűzvédelmi szakvizsgád, és ha nem tudod felmutatni, akkor bizony pénzbeli büntetés várható, sőt még a munkádat is felfüggesztik, ha pedig így ér baleset vagy okozol balesetet, akkor a vizsga hiánya súlyosbító tényező lesz.

Nem érdemes hát kockáztatni, főként úgy nem, hogy csak egynapos tanfolyamról, valamint az életedről van szó! 


Iskola