A népszerű illatok mögött rengeteg munka van

A legnépszerűbb női parfümök általában modernek, feltárulkozóak és eredetiek. Ezek harmonizálnak a jelenlegi életmóddal, és hangsúlyozzák a nő karakterét. Az ilyen parfümök a jól ismert parfümházak legjobb szakembereinek hosszú és intenzív munkájának eredményei, ahol a modernitás esszenciáit hozzák létre. Néha a dinamizmusukkal és az erejükkel gyönyörködtetnek. Máskor a lágyságukkal, könnyedségükkel vagy frissességükkel ragadnak meg. Olyan illatokat hoznak napvilágra, amelyek tökéletesen összhangban vannak a legújabb divattal és életmód trendekkel. 

Mielőtt egy univerzális, időtlen és soha nem öregedő parfümért nyúlnánk, érdemes tudni, hogy az illatok, akárcsak a színek és a ruhadarabok, szintén a divatnak vannak kitéve. Azok az illatok, amelyeket nagyanyáink vagy anyáink évtizedekkel ezelőtt csodáltak, nem feltétlenül fognak tetszeni nekünk.

Melyek a legnépszerűbb női parfümök jelenleg? Milyen összetevőket tartalmaznak? Hogyan ismerni fel a jó parfümöt? Sokan kutatják a választ ezekre a kérdésekre.

Parfüm, illatosított víz vagy eau de toilette

Gyakran a parfüm kifejezést nemcsak magára a női parfümökre használják, hanem olyan vizekre vagy permetekre is, amelyek kellemes illatot kölcsönöznek a bőrnek. A legnépszerűbb női parfümök azok a kompozíciók, amelyek a legnagyobb mennyiségű illatanyagot tartalmazzák (akár 40%-ot), ami erőt ad nekik és meghosszabbítja tartósságukat. Az illatosított vizekben az illatanyagok koncentrációja csak 18%, míg az eau de toilette-ben 10%.

Bárki, aki legalább egyszer megszagolt már egy jó parfümöt, tudja, hogy annak az illata idővel változik. Ez nem véletlen! Az aroma, amelyet közvetlenül a flakon kinyitása és a parfüm bőrünkre szórása után érzünk, az úgynevezett fejillat. Körülbelül 30 perc elteltével a parfüm egyes összetevői elpárolognak, és helyet hagynak a szívjegynek. Ez körülbelül 2 órán keresztül lesz érzékelhető, és ezután az összetevők nagyobb része elpárolog. Az utolsó illatjegy az alapjegy. Ez tart a legtovább a bőrön, néhány órától több óráig, a választott parfüm tartósságától függően.

Tegyük hozzá, hogy a legnépszerűbb női parfümök, habár egyáltalán nem a legújabbak, gyakran a legtartósabbak, mint például a híres Chanel Nº5.


Életmód