Az SVB számos szolgáltatást kínál a vállalkozások számára, beleértve a betéti számlákat, a hiteltermékeket, a befektetési és pénzügyi tanácsadást, valamint a tőkeemelést. A bank különösen az információs technológia, az egészségügyi technológia és a zöld technológia területein nyújt támogatást, de más iparágakban is tevékenykedik.

Az SVB nemcsak az Egyesült Államokban, hanem számos más országban is jelen van, és számos nemzetközi ügyféllel rendelkezik. Az SVB éves pénzügyi jelentése és a sajtóközlemények könnyen elérhetők a honlapján.

Az USA bankjaival összevetve mekkora méretű bank az SVB Bank?

Az SVB Bank, összehasonlítva az USA legnagyobb bankjaival, a méretét tekintve közepes méretű banknak tekinthető. Az SVB Bank vagyona (a vagyonon belüli eszközök összessége) 2021-ben elérte a 122,4 milliárd dollárt, ami jóval kevesebb, mint az USA legnagyobb bankjainak vagyonai (mint például a JPMorgan Chase vagy a Bank of America).

Az SVB Bank azonban nagyon specializált bank, amely a technológiai és innovatív vállalkozások számára kínál szolgáltatásokat. Ezen a területen az SVB piacvezetőnek számít, és jelentős befolyással bír a globális technológiai közösségre.

Ennek eredményeként az SVB számos nagy és sikeres technológiai vállalat ügyfelének számít, és az ő támogatásuk révén az SVB még tovább erősíti pozícióját a pénzügyi szolgáltatások terén.

Az SVB Bank csődje milyen kockázatokat hordoz az USA valamint a világgazdaságra nézve?

Az SVB Bank bedőlése az USA történelmének második legnagyobb bankcsődje a Lehman Brothers 2008 csődje után.

Az SVB Bank csődje komoly kockázatokat jelenthet az USA és a világgazdaság számára, mivel a bank jelentős szerepet játszik az innovatív és technológiai vállalkozások finanszírozásában és támogatásában.

Az SVB Bank ügyfelei között számos nagy és sikeres technológiai vállalat van, és ezek közül néhány jelentős részét alkotják az amerikai gazdaságnak. Az SVB Bank kiesése és az általa nyújtott szolgáltatások hiánya az innovatív vállalkozásokra és a technológiai iparra negatív hatással lehet, és ennek következtében az amerikai gazdaság növekedése lassulhat vagy akár visszaeshet.

Az SVB Bank csődje ugyanakkor a világgazdaságra is hatással lehet, mivel a bank nemcsak az USA-ban, hanem számos más országban is jelen van, és nemzetközi ügyfeleket is kezel.

Az SVB Bank csődje instabilitást okozhat a pénzpiacokon, és csökkentheti a befektetők és az üzleti partnerek bizalmát az amerikai gazdaság iránt.

Az amerikai tőzsdeindexek komoly mélyrepülést szenvedtek el a pénteki kereskedésben, aztán a vasárnapi FED bejelentés és stabilizációs döntések után megnyugodtak és a határidős indexek már emelkedésben váltottak. A helyzett feszült, várhatóan komoly volatilitás lesz a következő napokban a világ részvénypiacain.

Mi okozta az SVB Bank csődjét? ITT írtuk meg.


Pénzügy