Ezen szigeteléstechnológia környezetbarát alapanyagokból készül, ami a pozitív hatással van a lakóklímára, hiszen a nedvességtartalom szabályozásához is hozzájárul. Ezenkívül a fő feladatát magas minőségben látja el. Alacsony hővezető képességének köszönhetően télen bent tartja a hőt és nyáron kint rekeszti azt. Teljes mértékben megfelel a passzív vagy akár aktív házak elvárásainak is.

Tetőtér-beépítés hatékonyan

Az elmúlt egy évszázad technológiai fejlődése és a mesterséges építőanyagok bevezetése folytán megjelent a “műanyagház szindróma”. Az időnk kilencven százalékát zárt térben töltjük, és ezért hatványozottan fontos, hogy természetes és kedvező klímájú tereket alakítsunk ki magunknak.

A lakóházak, kereskedelmi épületek legnagyobb részében található hasznosítható tetőtér, és ennek beépítése összetett feladat az szakemberek számára. Nincs ez másképpen a természetes farost alapanyagok esetében sem. Annak ellenére, hogy modern, moduláris, előre gyártott elemekből állítható össze a legtöbb tetőtéri szerkezet, mégis magas szakértelmet kíván.

Ma már a kiterjedt képzésnek köszönhetően, kifejezetten erre szakosodott mérnökök és műszaki személyzet érhető el. Ha Ön a természetes alapanyagok mellett dönt, és ezekből szeretné kivitelezni az otthonát, akkor csakis az erre szakosodott cégek szolgáltatásait vegye igénybe.

A világ legnagyobb természetbarát építőanyagokat gyártó cége a Naturica Group, már több mint egy évtizede fejleszti és tökéletesíti a termékeit.

Tiszta, precíz és biztonságos tetőtéri kivitelezésre teljesen alkalmasak a termékek, és ennek révén a tökéletesen szigetelt, de mégis légáteresztő, élő beltér kialakítását is lehetővé teszik.

Modern technológia ősi alapanyagból

Az egyik legrégebb óta használt építőanyag a fa. De még ma is a leghatékonyabb alapanyagok egyike. A hatékonyság a természetes szigetelés, szerkezet és faborítás segítségével növelhető. Mára a gyártók egyre nagyobb arányban használnak fel megújuló alapanyagokat. Ez óriási különbség a műanyag építőanyagokhoz képest. 

Természetesen nemcsak elvi döntésről van szó, amikor a két irány között kell döntenünk. Leginkább az egészségügyi megfontolásból léphetünk a természetes útra.

Ha Ön el szeretné kerülni az építkezés folytán fellépő műanyag- és mesterségesanyag-kipárolgást, akkor a fa, a kender és a szalma az Önnek ideális megoldás. Ezen alapanyagokból ma már egységes minőségben és méretben készülnek környezetbarát építőanyagok és moduláris elemek, amelyek nemcsak az Ön egészségét védik, de lehetővé teszik a meglehetősen gyors építkezést is.


Otthon