A feladatok nagyon különbözőek lehetnek, de a közös nevező, hogy a rendszerek kiemelkedő megbízhatósággal kell rendelkezzenek. A Tsurumi zagyszivattyúi tehát nem hiába töltenek be vezető szerepet a világ minden részén, beleértve Magyarországot is.

A japán Tsurumi a legnagyobb szivattyúgyártók közé tartozik olyan felépítésű és anyaghasználatú zagyszivattyú kínálattal, amelyek képesek kezelni az építőiparban felmerülő kihívásokat. A robosztus tervezésű Tsurumi zagyszivattyúk széles választéka elérhető, így képesek minden építőipari feladatra megfelelő modellt kínálni. A választékban megtalálhatók a hordozható zagyszivattyúktól kezdve a nagy teljesítményű, kiemelkedő kopásállóságú heavy duty zagyszivattyúkon át a kotráshoz is alkalmazható iszapszivattyúkig, amelyek akár nyomásfokozó alkalmazásban is üzemeltethetőek.

A sikeres szivattyúzáshoz azonban a feladatra megfelelő típus kiválasztása legalább olyan fontos tényező, mint az anyaghasználat, a felépítés vagy akár a motorméret. A teljesség igénye nélkül alábbiakban bemutatunk pár alkalmazást és az ahhoz javasolt szivattyúcsaládot.

Munkaterület víztelenítés

A vízgyűjtő munkagödrökben összegyűlt zagyvíz víztelenítéséhez a hordozható kivitelű egy-fázisú zagyszivattyúkat választják leggyakrabban ügyfeleink, azon belül is a HS3.75SL típust, ami kis méretéhez képest kiemelkedő, akár 580 liter/perc szállításra is képes. Ha az egy-fázisú kínálat nem elegendő a feladat teljesítéséhez, a KTZ széria jelenti az ideális megoldást. A KTZ zagyszivattyú-család 22 kW-os csúcsmodelljei 4000 liter/perc szállításra és akár 70 méteres emelési magasságra is képesek.

Víztelenítés kutakkal

Talajvízszint csökkentést nem csak vákuum rendszerekkel lehet végezni, egyre népszerűbbek az úgynevezett víztelenítő kutak is. Ezek a kutak különböző átmérőjűek lehetnek és az alkalmazott szivattyú-típusok is változnak, ha azonban magas homoktűrésű szivattyúra van szükség, abban az esetben a Tsurumi LB modelljeit javasoljuk. Poliuretán járókereküknek és gumibevonatú szivattyúházuknak nem okoz gondot a sűrűbb, koptató hatású zagy, karcsú kialakításuk miatt pedig már a 200 mm átmérőjű kutakba leereszthetőek.

Bentonit forgatása résfalban

A mélyépítési technológiák közül a résfalazás az egyik legelterjedtebb módszer, amelynek elengedhetetlen eleme a bentonit. Ennek a víznél sűrűbb folyadéknak a folyamatos cirkuláltatása és tisztítása a technológia része, a sűrű bentonit azonban a legtöbb szivattyúnak túl nagy feladatnak bizonyul. Az iszapszivattyúzásra is tervezett KRS2 és GPN sorozat sűrűbb anyagok, akár 20-25%-os szárazanyag-tartalmú közegek átemelésére is képesek, ezért nem okoz nekik gondot a sűrű bentonit szivattyúzása sem. Magyarország számos munkaterületén alkalmazzák ezeket a típusokat, a 400 mm széles résfalban leggyakrabban a KRS2-100-as, míg a 600 mm-es résfalban a KRS2-150 modellt.

tsurumi zagyszivattyúk

Zsomp nélküli vízszintes munkaterület víztelenítése

Számos olyan munkaterület létezik, ahol nincs alacsony ponton fekvő vízgyűjtő terület, ezért kis vízszint esetén is megbízhatón üzemelő szivattyúra van szükség. Erre kínál ideális megoldást az LSC zagyszivattyú, ami beépített membránszeleppel és teljes köpenyhűtéssel korlátlan ideig üzemelhet akár 1 mm-es vízszint esetén is, a terület leszívását követően nem engedi vissza a kiemelt folyadékot a felületre.

A bemutatott alkalmazáson felül számos más felhasználási terület létezik, a hosszú és megbízható üzemelés kulcsa azonban minden esetben a megfelelő felépítésű és minőségű szivattyú kiválasztása. A japán gyártó garantálja a legmagasabb minőségi színvonalat, kollégáink pedig műszaki tanácsadással állnak rendelkezésre a feladatra legalkalmasabb zagyszivattyú kiválasztásában.

Tsurumipump.hu


Munka