2022-ben is folytatódott a népszerűség növekedése, amit pedig komoly címmérkőzések segítették elő. A kevert harcművészet meccsek és úgy általában a UFC a sportfogadások világában is nagyon népszerűek, a legtöbb bukmékernél már régebb óta a kiemelt sportágak közé tartoznak . 

A következőkben megnézzük, hogy 2022-ben eddig mi történt a UFC világában és adunk néhány tippet az év hátralévő részére. Bár már itt van az ősz és a tél, a ketrecben a bunyók ugyanúgy mennek tovább, mint korábban.

Ez történt eddig 2022-ben a UFC-ben

A 2022-es év a UFC-ben kifejezetten mozgalmasan kezdődött, januárban már kapásból két címmérkőzésre is sor került a UFC 270 gáláján az Egyesült Államokban. Ráadásul ezen meccsek egyikén a kevert harcművészetek legnézettebb kategóriája, a nehézsúly is megjelent, amikor a híres Francis Ngannou döntéssel gyűrte le Ciryl Gane-t és szerezte meg a bajnoki címet. De igazából a UFC 272-t leszámítva az év összes korábbi UFC számozott tornáján voltak címmeccsek.

A UFC egyik ismert és elismert alakjának számító Israel Adesanya például két címmeccset is vívott már 2022-ben, ami után azt gondolnánk, hogy majd elvonul pihenni, de nem így lesz. Még idén decemberben lesz egy újabb címmeccse, amely sokak szerint már ujjgyakorlat lesz számára. Amit még ki kell emelni az eddigi meccsekből, az a UFC 274 gáláján megrendezett Charles Oliveira- Justin Gaethje mérkőzés, amelyet mindössze három perc alatt nyert meg a brazil.

Négy nagyszerű tipp a UFC 2022 hátralévő szezonjára

2022-ben lesz még néhány kifejezetten izgalmas bunyó a UFC világában, amelyek a sportfogadások kedvelőinek is jó lehetőséget biztosítanak. A következőkben meg is nézünk néhány ilyen mérkőzést és a hozzá tartozó tippeket:

  1. Israel Adesanya- Alex Pereira: Annak ellenére, hogy Adesanya már két címmeccset is hozott idén, a Pereira elleni decemberi meccse nem tekinthető annyira lefutottnak. A brazil az egyetlen olyan bunyós, aki még kickboxos korszakukban ki tudta ütni Adesanyát és azóta is elég jó mérleget tart. Ha Adesanya nem fog kicsit felpörögni és változtatni az eléggé unalmassá váló bunyóján, simán belefuthat egy vereségbe – mi pedig leakaszthatunk egy egészen jó összeget!
  2. Charles Oliveira- Islam Makhachev: A UFC-ben 22-1-es mérleggel álló Makhachev a UFC legújabb felfedezettje, aki komoly eséllyel indul majd a legendás brazil ellen, aki már 42 meccset vívott a szövetség égisze alatt és ő tartja a legtöbb feladással kikényszerített győzelem rekordját is. Makhachev a Khabib Nurmagomedov-iskola tagja, sokan úgy látják, hogy ő lesz a UFC következő nagy csillaga.
  3. Aljamain Sterling- TJ Dillashaw: N em csak a nagyágyúknál lehet jó tippeket találni, a harmatsúlyúaknál is lesz még idén címmérkőzés, amelyen a 21-3-as mérleggel álló Sterling a 17-4-es mérleggel bunyózó és kétéves eltiltás után visszatérő Dillashaw ellen lép ketrecbe.
    A forma, a teljesítmény és a múlt alapján is egyértelműen Sterling felé billen a mérleg nyelve.

Dustin Poirier- Michael Chandler: Dustin Poirier nevét szinte mindenki ismeri a UFC világában, nagyjából mindenkivel bunyózott, aki számít, Conor McGregort például kétszer is elintézte. Egyike a jelenlegi legjobb UFC bunyósoknak, úgyhogy hiába van Chandlernek 23-7-es mérlege és nagy tapasztalata, óriási meglepetés lenne, ha Poirier nem tudna nyerni.


Sport