Az ergonomikus iroda

Az ergonómia jelentősége megnőtt napjainkban, egyre több helyen látni, hogy a dolgozók számára ergonomikus munkahelyet hoznak létre. Ez azt jelenti, hogy a munkavégzés eszközei igazodnak az emberekhez, nem pedig fordítva. Erre tipikus példa a személyre szabható forgószék, mely nélkül ma már elképzelhetetlen egy irodai dolgozó élete. 

Ugyanígy a többi bútorzat is lehet kényelmes és praktikus is egyben, sőt dizájnos is! Nem mindegy ugyanis, milyen az atmoszférája annak a helyiségnek, ahol nap mint nap dolgozunk. A szép környezet a lelkünkre is jó hatással van. 

Tovább fokozhatjuk a kényelmet, ha különlegesebb bútorok is kerülnek az irodába: például babzsák fotel vagy irodai kanapé.

Ezeket beszerezhetjük az irodabútor vásárlásával egy időben is: érdemes megnézni ez ügyben az Office Plaza szolgáltatásait, mert itt mennyiségi kedvezményt is kaphatunk. Az irodai székeken kívül irodai kanapék is találhatók a kínálatukban.

Az irodai kanapé

De mégis, hova érdemes tenni az irodai kanapét? Nos, sok helyen van open office, azaz nyitott iroda, ahol sokan dolgoznak egymás mellett egy térben. Néha azonban mindenkinek szüksége lehet egy kis félrevonulásra. Ilyen esetekben kaphat szerepet az irodai kanapé, melyet az egyik sarokban célszerű elhelyezni.

Itt lehet egy kicsit beszélgetni, feltöltődni, telefonálni. Egy üde színfoltja lehet a helyiségnek a beszélgetősarok, ahol a kényelmes, puha kanapén jólesik üldögélni. A kanapé mellé foteleket, puffokat is rakhatunk, középre pedig egy dohányzóasztalt, ahová a kávéscsésze, teásbögre is letehető.

Egy laza meeting, brainstorming helyszíne is lehet az irodai kanapé uralta rész, hiszen ilyen környezetben könnyebben jönnek az ötletek. 

Az sem baj, ha az irodai kanapé színe elüt a többi bútorétól: lehet piros, sárga vagy kék, ettől még figyelemfelkeltőbb és vonzóbb lesz a dolgozók számára, akik örömmel pihennek itt egy pár percet.

Hol lehet még elhelyezni irodai kanapét?

A főnöki irodákban is helye lehet ennek a bútordarabnak. A komoly tárgyalóasztaltól vagy íróasztaltól kissé távolabb nagy szolgálatot tehet az irodai kanapé, ahol informálisabb beszélgetések, kötetlenebb hangvételű megbeszélések történhetnek. 

Sok olyan vezető van, aki késő estig dolgozik, számukra is ideális választás egy kanapé, ahol ki lehet nyújtózni egy kicsit.

A recepciókon, fogadóhelyiségekben, várótermekben elhelyezett kanapé is nagyon népszerű, sokkal jobb megítélést biztosít a helynek, mintha csak székek vagy padok lennének ott.

Érdemes tehát elgondolkodni azon, milyen kényelmes bútorokkal lehet még ergonomikusabbá tenni az irodát úgy, hogy az a dolgozók lelki jóllétét is szolgálja.