Lassacskán közelednek az ünnepek, és egyre többekben merül fel, hol is tölthetnék el tartalmasan az adventi időszakot. Különösen fontos kérdés ez a cégek életében, hiszen a pandémia okozta nehézségek után sokan először tartanak személyes karácsonyi rendezvényt.

De vajon hol és mikor érdemes foglalni a magyar szállodákban erre az időszakra? Mik az idei trendek, és hogyan befolyásolja őket a gazdasági válság?

“Az advent már a tavalyi időszakban is erősek volt nálunk a forgalmat tekintve. Rengetegen jönnek fel vidékről Budapestre, hogy körülnézzenek az adventi vásárokban, esetleg sétát tegyenek a kivilágított városban. Már az idén is érződik, hogy november 25-étől egyre gyakoribbak a hétvégi foglalások”

- mondja Valerio Duchini, a B&B Hotels Olaszország, Szlovénia és Magyarország elnöke és vezérigazgatója.

Nemcsak a magánemberek, hanem a cégek életében is sűrűnek ígérkezik az ünnepek előtti időszak.

Sok vállalat hosszú távon is hibrid megoldásra állt át, az alkalmazottak egy része ezért a pandémiát követően is home office-ban maradt. Mindez pedig ahhoz vezetett, hogy a munkavállalók egyre kevésbé mozdulnak ki a digitális világból.

Márpedig a személyes ismerkedés, a fizikai jelenlét minden cég hasznára válik - így az idén megugorhat azok száma, akik csapatépítőkkel, konferenciákkal, rendezvényekkel búcsúztatják az évet.

“A covid-hullám csillapodása a turizmusnak is kedvez. Fellélegzés a magyarok számára, hogy végre szankciók nélkül utazhatnak a környező országokba. Már a cégek is nagyobb bizalommal terveznek előre, akár egy-két hónapra is.

Sőt, sok esetben a külföldi munkavállalók is iderepülnek a tréningek és megbeszélések kedvéért. Elmondható tehát, hogy minden visszaállt a pandémia előtti kerékvágásba”

- hangsúlyozza Valerio Duchini.

A hotelfoglalások száma nem csupán az őszi időszakban gyarapodott. Már nyáron is óriási volt a kereslet a budapesti szállások iránt, de Valerio Duchini szerint már most nagy az érdeklődés az év vége és a jövő év iránt is.

A B&B Hotelben a péntek és szombat éjszakák telnek be a leggyorsabban, mind egyéni, mind csoportos szinten. A céges rendezvények ugyanakkor jellemzően hétköznap zajlanak, hogy ne vegyenek el a munkavállalók hétvégéjéből.

“A cégvezetőket arra biztatom, mielőbb jelezzék a foglalási szándékukat, akkor is, ha még két dátum közt vacillálnak. Az időben elindított beszélgetés segít testreszabni az ajánlatot. Mi ráadásul 30 napos lemondási határidővel dolgozunk, ami kellő rugalmasságot biztosít. Ezzel a legjobb eljárást csak a hotelbb.com oldal kínálja”

– teszi hozzá Valerio Duchini.

Olyan hotelt javasol foglalni, amely közel fekszik a cégek által választott rendezvényhelyszínhez. Szerencsés az is, ha a reptérhez és az autópályákhoz közeli, mégis belvárosi fekvésű szállodát választunk, mint a B&B Hotel Budapest City.

“Előny, ha a vendégek megcsodálhatják Budapest esti látképét: mellettünk fut például a 2-es villamos vonala, aminek mentén érdemes végigsétálni, az esti fényekben gyönyörködni.

A B&B HOTEL Budapest City 214 szobával rendelkezik, csodálatos kilátással a Gellért-hegyre és a Dunára. Szállodánk minden szobája saját zuhanyzóval és hajszárítóval felszerelt fürdőszobával, memóriahabos matraccal és párnákkal, valamint légkondicionálóval rendelkezik.

Hogy még jobb legyen az üdülés, élvezheti az ingyenes Wi-Fi-t és a Smart TV-t Chromecasttal, hogy megtekinthesse kedvenc multimédiás tartalmait.

A szállodában két 21 fős rendezvényterem is rendelkezésre áll, akár üzleti találkozók lebonyolítására” – mondja Duchini.

Az alig egy éve nyitott, modern felszerelésű hotelben bőséges büféreggelit, igény szerint pedig 100 főig akár karácsonyi vacsorát is biztosítanak, svédasztallal vagy 2-3 fogásos menüsorral. Sőt mi több, az idén különleges téli kedvezményekkel is készülnek a vendégek részére.

“Az egyéni turisták számára is hozzáadott érték, hogy a hotel Budapest városának kulturális és egyetemi negyedében fekszik, sétatávolságra olyan nevezetességektől, mint a Nagy Vásárcsarnok, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Művészetek Palotája, vagy a Gellért Gyógyfürdő.

A csapatépítőkhöz pedig nem egy rendezvényhelyszín is elérhető a közelben”

Ha további érdekes cikkeket szeretnél olvasni akkor kattints ide!


Munka Utazás Gasztro