Hétfőn hajnalban, kora reggel a csapadékmentes, szélvédett középső országrészben foltokban köd képződik. Több helyen kell viszont záporokra készülni, hajnalban és kora reggel az Alpokalja magasabban fekvő területein vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Napközben pedig a Duna-Tisza közén egy-egy zivatar is lehet. A leghidegebb órákban 1-8 fok lehet, napközben 6-14 fokig melegszik a levegő, az Alpokalján lesz a hűvösebb.

    Kedden elszórtan, elsősorban a Dunától keletre várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 0 és 5, a legmagasabb nappali 9-13 fok között alakul.

    Szerdán keleten lehet helyenként eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.


    A Dunától keletre csütörtökön is több helyen valószínű eső, zápor, elsősorban nyugaton lehetnek napos időszakok. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.

    A hosszú hétvége első felében is jellemzően erősen felhős lesz az ég. Pénteken, szombaton és vasárnap is lehet elszórtan kisebb eső, zápor. A minimumhőmérséklet pénteken 1-6, szombaton és vasárnap 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 9-12, szombaton 7-12, vasárnap 8-12 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.


Életmód